Starea medicală a golgheterul Ligii I la fotbal, 17 goluri în actualul sezon, a născut îngrijorări în ograda liderului din Liga 1.
Realitatea este că familia Țucudean are un trecut medical încărcat. Este și motivul pentru care George, triplu campion al României – cu Steaua, Viitorul și cu CFR -, este extrem de precaut ori de câte ori nu se simte bine.
A ”garat” la 26 de ani
Marius Țucudean, tatăl lui George, s-a retras din fotbal la vârsta de 26 de ani, în returul ediției de campionat 1993-1994, după ce jucase cu UTA în primul eșalon. Ghetele au fost atârnate-n cui după ce i-au fost descoperite complicații la inimă, iar medicii i-au impus să joace pe semnătură.
Țucudean senior a fost îngrozit de dispariția bruscă a internaționalului Michael Klein, care a murit pe 2 februarie 1993 din pricina unor probleme cu inima. S-a lansat teoria că fostul fundaș stânga de la Bayer Uerdingen fusese răpus de o moarte subită. Avea 33 de ani.
Iată ce susținea Dan Ifrim, maseur la UTA în intervalul 1982 – 2008, în cartea ”Un sfert de veac alături de prima iubire, UTA”, a jurnalistului Bogdan Cioara:
”Marius Țucudean are un sindrom la inimă. Ce se întâmplă? La efort, inima bate neregulat. S-au speriat cei de la centrul de medicină sportivă de la București, deoarece murise un fotbalist atunci, din această cauză. Medicii i-au spus că poate să joace, dar pe semnătura lui. La discuția cu familia, a luat decizia că e mai bine să se oprească și să se dedice afacerilor. Boala nu este ereditată. George nu are această problemă”.
Ifrim este acum manager la una dintre numeroasele afaceri ale familiei Țucudean, firma Gemi Center.
Înainte să se retragă, în vara anului 1994, Marius a marcat un gol pe care fanii ”Bătrânei Doamne” și-l aduc aminte cu plăcere și astăzi. ”Țucu” senior a punctat în poarta lui Florin Prunea, în toamna anului 1993, într-un UTA – Dinamo 1-0. Prunea avea să meargă la Cupa Mondială din 1994.
Citește și: