Pentru “lucrătoarele” de pe stradă, Cupa Mondială nu a adus profitul scontat. În lunile dinaintea turneului, previziunile arătau că prostituţia va înregistra o creştere semnificativă şi că peste 100.000 de “fetiţe” ar urma “să invadeze” Africa de Sud. Dar nici una dintre aceste estimări nu s-a adeverit, mai ales din cauza măsurilor stricte luate de poliţia locală, dar şi din pricina vremii reci din statul african, unde a început iarna. Prostituatele se plâng de acţiunile violente ale poliţiei. Prezenţa forţelor de ordine pe străzi a crescut şi, după ce iniţial s-a scris că membri ai delegaţiei Egiptului au fost jefuiţi de prostituate în timpul Cupei Confederaţiilor din 2009, reprezentanţii hotelurilor au devenit foarte atenţi să nu le mai lase dincolo de locurile publice.

Poliţie violentă, temperaturi mici

Chiar şi cele mai îndrăzneţe dintre acestea, care au îndurat temperaturile scăzute pentru a-şi ademeni clienţii, au fost puse pe fugă de poliţie. Paula, un fel de matroană, care oferă dansatoare cluburilor de distracţie, a afirmat că se aştepta la afaceri mai bune, dar lumea este focalizată “doar pe fotbal”. De când a început Cupa Mondială, circa 300 de cluburi, cărora Paula le furniza fete, şi-au anulat spectacolele: “Bărbaţii se uită mai curând la fotbal. Număr zilele până când Cupa Mondială se va încheia”.

Sperau la 1.600 € pe lună

O prostituată aflată pe stradă de şapte ani consideră că turiştii sunt “plictisitori”: “Nu am avut noroc. În mod normal, fac 4.500 de ranzi (circa 485 de euro) pe lună şi speram că acum voi ajunge la 15.000 de ranzi (1.600 de euro). Dar a fost linişte”. Şi Natalie, o altă prostituată, e dezamăgită: a fost agăţată de mexicani, care i-ar fi dat 400 de euro pentru o noapte, dar când a ajuns la hotelul lor, i s-a refuzat accesul.

Urmărește-ne pe Google News