MARIUS COPIL  – STEVE DARCIS 6-4, 6-2

Iată mesajul postat pe Facebook de către sportiv: ”Sunt foarte fericit pentru trofeul de la Hungarian Open, a fost o saptamana fantastica pentru mine si va multumesc tuturor pentru sustinere si mesajele trimise!”.

ACTUALIZARE. Marius Copil a declarat, pentru ”Libertatea”, la puțin timp după câștigarea turneului de la Budapesta: ”Dedic victoria echipei mele și oamenilor care mă susțin. Jocul meu începe să se lege. Abia aștept să mă văd în Top 100. Păcat că mai sunt doar două turnee anul acesta, Eckental și Bratislava”. Arădeanul, care are o nouă echipă tehnică, condusă de Andrei Mlendea, și și-a angajat un psiholog sportiv – Ion Popoviciu.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Jucătorul de tenis Marius Copil (26 de ani, locul 175 ATP) este campion la challengerul de la Budapesta, după ce l-a învins în finală, duminică, pe belgianul Steve Darcis (32 de ani, locul 115 ATP) , scor 6-4, 6-2. A fost un meci în care Copil nu și-a pierdut niciodată serviciul, salvând toate cele 7 mingi de break cărora a trebuit să le facă față.

Este al patrulea titlu al carierei pentru Copil, care mai are un titlu ATP la dublu, alături de Adrian Ungur, chiar la București, în 2015, unul în circuitul challenger, la simplu, la Kazan (Rusia), în 2011. Tot în circuitul challenger, a mai triumfat în 2013 la Quimper (Franța), iar în 2010 a jucat, tot la simplu, finala challengerului dotat cu Trofeul Paolo Corazzi, pierdută însă.

Arădeanul, care este prima rachetă în echipa de Cupa David a României, a câștigat la Budapesta un premiu de 9.200 de euro și 100 de puncte ATP, la care se adaugă suma de  16.380 euro și pe 57 puncte ATP pe care le-a luat ca urmare a ”sferturilor” atinse la Anvers, săptămâna trecută, acolo unde l-a bătut pe același Darcis, în ”optimi”.

Tot la Budapesta, Marius Copil a stabilit un nou record în privința celui mai rapid serviciu din circuitul ATP în anul 2016, fiind înregistrat cu 239 km/h.

În total, în cele două săptămâni de concurs (cea de la Anvers și cea de la Budapesta), Copil a obținut 9 victorii. A pierdut un singur joc, în trei seturi, la belgianul David Goffin, locul 12 ATP atunci, acum locul 11 mondial.

FINAL

GAME 17 – Game alb și titlu pentru Marius Copil: 6-2.

GAME 16 – Darcis câștigă game-ul de serviciu: 5-2.

GAME 15 – Încă o minge de bvreak salvată de Copil (are 7 din 7 salvate) și încă un game în cont. Se apropie primul titlu al carierei: 5-1.

GAME 14 – Darcis câștigă primul game al său în setul doi. Belgianul a salvat una dintre cele 4 mingi de break, iar Copil le-a salvat pe toate cele 6: 4-1.

GAME 13 – Belgianul a abandonat lupta. Se ceartă singur, după ce greșește: 4-0.

GAME 12 – Încă un break Copil, care s-a desprins decisiv. Primul trofeu al carierei este aproape pentru Marius: 3-0.

GAME 11 – Cu serviciul, principala lui armă, Copil a întors un 15-40 care se putea tranforma în break. Arădeanul a arătat și lovituri interesante. Backhandul în lungde linie este preferata lui: 2-0.

GAME 10 – Copil a făcut break: 1-0.

SETUL 2

Un set perfect pentru Copil, în care nu și-a pierdut niciodată serviciul. Românul s-a confruntat cu patru mingi de break pe propriul serviciul, dar le-a salvat pe toate. În schimb, pe serviciul lui Darcis, a avut o minge de break, pe care a transformat-o.

GAME 10 – Copil închide setul, după ce a salvat minge de break: 6-4.

GAME 9 – Darcis este la un singur game de Copil. La revenirea după pauză, românul va servi pentru set: 5-4.

GAME 8 – Game alb Marius, care încheie cu un as: 5-3.

GAME 7 – Belgianul ține aproape cu serviciul. Românul are un break în față și dacă își va faceserviciul de două ori, va câștiga setul: 4-3.

GAME 6 – Game alb Marius, care evoluează cu multă liniște și cu încredere sporită: 4-2.

GAME 5 – Copil a făcut break. Belgianul a dat cu racheta de pământ, de nervi: 3-2.

GAME 4 – Moment greu pentru Copil, care a salvat mingi de break. S-a ajutat de serviciul său teribil: 2-2.

GAME 3 – Steve Darcis a câștigat din nou cu serviciul: 1-2.

GAME 2 – Și Marius are un game de serviciu ușor. În meciul de săptămâna trecută cu Darcis, arădeanul a servit 10 ași: 1-1.

GAME 1 – A început jocul. Darcis a făcut un game alb, cu serviciul: 0-1.

SETUL 1

Cele două săptămâni magice din cariera lui Marius Copil (26 de ani, locul 175 ATP), în care a câștigat 8 meciuri și în care a bătut recordul celui mai rapid serviciu în circuitul ATP în acest an, se încheie astăzi, la Budapesta, cu finala turneului de tip challenger din capitala Ungariei.

La casele de pariuri, aseară, cei doi jucători aveau cote egale, 1,88. Astăzi, Copil a devenit favorit – 1,68, față de 2,13 – belgianul născut la Liege.

Competiția indoor are premii de 64.000 de euro plus ospitalitate (cazare și mic dejun asigurate). Românul se va duela în finală cu belgianul Steve Darcis (32 de ani, locul 115 ATP), pe care l-a învins în două seturi, săptămâna trecută, scor 7-6 (3), 6-2, la turneul ATP de la Anvers (Belgia), în faza optimilor de finală.

Marius Copil are la 8 victorii în două săptămâni: 4 la Anvers (dintre care două în calificări și două pe tabloul principal) și 4 la Budapesta. A pierdut doar la belgianul David Goffin, al 12-lea jucător al lumii, căruia însă i-a luat un set, la Anvers. 

Finala i-a asigurat lui Copil 5.400 de euro și 60 de puncte ATP, iar câștigarea trofeului îi va aduce un premiu total de 9.200 de euro și 100 de puncte ATP. La Anvers a pus mâna pe 16.380 euro și pe 57 puncte ATP.

La Budapesta, la meciul din ”optimi” cu francezul Vincent Millot, românul a izbutit cel mai rapid serviciu din circuitul ATP în acest an: 239 km/h!

Cum se explică suișul fulminat al arădeanului? Marius Copil lucrează de câteva luni cu Andrei Mlendea, antrenorul pe care Simona Halep l-a avut în 2013, iar tot de curând are un psiholog, Ioan Popoviciu, care il ajută să pregătească meciurile.

FOTO: Facebook Marius Copil

Urmărește-ne pe Google News