Astfel, Ianis (Viitorul Constanța) este văzut de englezi drept jucătorul în care naţionala lui Mirel Rădoi îşi pune cele mai multe speranţe la turneul final din Italia şi San Marino.

După ce a înscris deja contra Croaţiei (scor 4-1, pentru România), The Sun l-a comparat cu tatăl său, Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai buni fotbalişti ai lumii în anii 90.

„Să vezi numele Hagi pe tricoul României va aduce un zâmbet sau poate chiar lacrimi pentru fanii de o anumită vârstă. De-a lungul anilor 90, Gheorghe Hagi a fost unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti ai planetei”, scriu englezii.

Britanicii au amintit și de perioada mai puţin bună a lui Ianis la Fiorentina, atunci când a fost nevoit să se întoarcă la echipa tatălui său, Viitorul Constanța, din cauza puţinelor ocazii de a se sfirma primite.

„Va necesita destulă muncă pentru ca Ianis să devină mai bun decât tatăl său având în vedere şi cele 18 luni dezamăgitoare din cariera sa petrecute la Fiorentina”, scrie The Sun.

Ce spune Ianis Hagi despre tatăl său:

„Tatăl meu a fost, evident, un mare campion și este mentorul meu, dar dacă trebuia să aleg un model, aș alege un sportiv dintr-un alt sport: Stephen Curry (baschet – n.r.). Îmi place foarte mult de el pentru că a reușit în NBA, chiar dacă nimeni nu credea în el, pentru că era mic de statură. Dar, prin munca și dedicarea sa, el a reușit să devină unul dintre cei mai puternici jucători din lume”.

„Faptul că porți numele de familie Hagi pe tricoul tău poartă cu siguranță o anumită presiune. Dar m-am născut cu această presiune, așa că nu este ceva care creeze probleme pentru mine”.

„Bineînțeles, vorbesc cu el atât înainte… cât și după meciuri. Este o relație normală tată-fiu. Nu vorbesc numai cu el, ci cu întreaga mea familie”.

Ce spune Gheorghe Hagi despre fiul său:

„Sunt sigur că Ianis va avea o carieră mare, este un ideal nr.10. Sper că poate deveni mai bun decât am fost”, declara seniorul Hagi, anul trecut.

România U21 dispută în această seară la Cesena (Italia), de la ora 19:30, al doilea meci din grupa C a Campionatului European, contra Angliei U21.

Clasamentul grupei C de la Campionatul European:

1. România - 3 puncte
2. Franţa - 3 puncte
3. Anglia - 0 puncte
4. Croaţia - 0 puncte

Programul grupei C:

21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30)
Franţa – Croaţia (San Marino, 22:00)

24 iunie 2019: Franţa – România (Cesena, 22:00)
Croaţia – Anglia (San Marino, 22:00)

FOTO – EPA

Citește și:
România U21 – Croația U21 4-1, la Euro 2019. Debut fantastic, victorie istorică. Reacții

România U21 – Anglia U21, la Euro 2019 (azi, ora 19.30, TVR 1). Tricolorii au plecat spre Cesena. Victorie și suntem la un pas de semifinale

Urmărește-ne pe Google News