Bucureștiul “a murit” din punct de vedere al infrastructurii sportive; Cluj-Napoca este noua capitală a sportului românesc! Orașul de sub Feleac a luat “spuma” evenimentelor sportive în acest început de an, datorită faptului că are un stadion și o sală polivalentă moderne, dar și pentru că autoritățile dâmbovițene se întrec în bâlbe și decizii – mai bine zis, indecizii – penibile.

CSM București – Rostov-Don, la handbal

Oana Manea (în centru) este pivotul lui CSM București. (FOTO: HEPTA)

Calificată în premieră în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, CSM București va juca manșa tur a dublei cu Rostov-Don pe teren propriu, într-una din zilele weekendului 1-3 aprilie. Problema este că exact în acea perioadă Sala Polivalentă din Capitală, locul în care tigroaicele evoluează acasă, este rezervată pentru întrecerea de dans sportiv Dance Masters 2016. Prin urmare, campioana României la handbal feminin are două soluții, după cum a declarat Bogdan Vasiliu, președintele CSM București, citat de gsp.ro:

Vom face o cerere la EHF pentru a devansa meciul joi (n.r. – 31 martie). Dacă nu, nu ne rămâne decât să jucăm la Cluj sau la Rm. Vâlcea. E dramatic! Am ajuns în anul 2016 și nu avem încă o sală a noastră, a sportului, să nu mai stăm cu emoții că nu avem unde juca meciurile internaționale.

Eventuala disputare a partidei de handbal CSM București – Rostov-Don la Cluj-Napoca ar lungi lista evenimentelor sportive majore pe care orașul ardelean le-a găzduit, le va găzdui sigur sau le-ar putea găzdui în prima parte a acestui an.

România – Cehia și România – Germania, la tenis

Simona Halep, savurând victoria cu Petra Kvitova din Fed Cup. (FOTO: HEPTA)

La Cluj-Napoca s-a jucat și confruntarea de tenis România – Cehia (2-3) din sferturile de finală ale Fed Cup. Frumusețea orașului, dotările Sălii Polivalente ultramoderne și atmosfera creată de spectatori le-au impresionat pe Simona Halep, pe Monica Niculescu și pe celorlalte jucătoare. Deși aveau și varianta Arenele BNR din București, tricolorele au fost atât de încântate de ce-au trăit în capitala Ardealului, încât au decis să joace tot acolo și meciul cu Germania (16-17 aprilie)!

România – Norvegia, la handbal feminin

Duel între norvegianca Veronika Kristiansen (în alb) și românca Gabriela Perianu, în timpul dramaticei semifinale de la CM 2015. (FOTO: EPA)

Săptămâna viitoare, iubitorii sportului din Cluj-Napoca vor avea privilegiul de a asista la o altă confruntare de cinci stele: România – Norvegia la handbal feminin, contrând pentru preliminariile Campionatului European din acest an. Partida se va disputa pe 9 martie, în Sala Polivalentă din oraș, și este reeditarea semifinalei “pe viață și pe moarte” jucată de cele două echipe la Campionatul Mondial de anul trecut, când câștig de cauză au avut nordicele (35-33, după prelungiri), care au câștigat trofeul.

România – Spania, la fotbal

Spania este cea mai de succes echipă națională din ultimul deceniu, perioadă în care a câștigat de două ori Campionatul European (2008, 2012) și o dată Cupa Mondială (2010). (FOTO: EPA)

Un alt eveniment sportiv major pe care îl va găzdui Cluj-Napoca va fi amicalul de lux România – Spania (27 martie). În acest caz, orașul de sub Feleac este beneficiarul unei situații incredibile apărute în București. Partida ar fi trebuit să se dispute pe cel mai modern stadion din țară, Arena Națională din Capitală, dar refuzul autorităților de a-l redeschide, invocând nereguli la acoperișul retractabil (specialiștii nu au reușit să lămurească o problemă simplă: ar reprezenta acest acoperiș retractabil un pericol pentru spectatori, în caz de incendiu?), a făcut ca meciul să fie mutat pe Cluj-Arena.

Campionatul European de Snooker

Ronnie OSullivan este o legendă a snookerului. (FOTO: HEPTA)

Cluj-Napoca a învins Bucureștiul și în “cursa” pentru obținerea dreptului de organizare a Campionatului European de Snooker (3-9 octombrie). “Am pus pe hârtie deja. Am luat sala, am vorbit și cu Emil Boc (n.r. – primarul din Cluj-Napoca), e stabilit. La București nu avem o locație potrivită. Sala Polivalentă e perfectă”, declara în februarie Adrian Thiess, omul de afaceri care a adus evenimentul în România. Prin urmare, cine dorește să-i vadă “pe viu” pe Ronnie OSullivan și pe alți maeștri ai snookerului trebuie să se deplaseze în Ardeal.

 
 

Urmărește-ne pe Google News