VIDEO, AICI

Naționala Turciei, pregătită de Mircea Lucescu, a fost repartizată în Grupa H, alături de Franța, Islanda, Albania, Moldova și Andorra. „Mă bucur că nu am picat cu România. I-am spus lui Răzvan că dacă se întâmpla asta, îmi dădeam demisia”, a declarat Lucescu, la Pro X.

Tragerea la sorți a fost efectuată de foștii internaționali irlandezi și portughezi Ronnie Whelan, Nuno Gomes, Robie Keane, Vitor Baia.

Fostul portar lusitan Vitor Baia a scos din urnă bila României.

România are grupă accesibilă în preliminariile EURO 2020: Spania, Suedia, Norvegia, Feroe, Malta. Ne batem pentru locul 2

România are grupă accesibilă în preliminariile EURO 2020: Spania, Suedia, Norvegia, Feroe, Malta. Ne batem pentru locul 2

România are grupă accesibilă în preliminariile EURO 2020: Spania, Suedia, Norvegia, Feroe, Malta. Ne batem pentru locul 2

Vedere generală de la ceremonia tragerii la sorți a preliminariilor Euro 2020 FOTO: EPA-EFE/AIDAN CRAWLEY

GRUPA A

Anglia

Cehia

Bulgaria

Muntenegru

Kosovo

GRUPA B

Portugalia

Ucraina

Serbia

Lituania

Luxemburg

GRUPA C

Olanda

Germania

Irlanda de Nord

Estonia

Belarus

GRUPA D

Elveția

Danemarca

Irlanda

Georgia

Gibraltar

GRUPA E

Croația

Țara Galilor

Slovacia

Ungaria

Azerbaidjan

GRUPA F

Spania

Suedia

Norvegia

România

Feroe

Malta

GRUPA G

Polonia

Austria

Israel

Slovenia

Macedonia

Letonia

GRUPA H

Franța

Islanda

Turcia

Albania

Moldova

Andorra

GRUPA I

Belgia

Rusia

Scoția

Cipru

Kazahstan

San Marino

GRUPA J

Italia

Bosnia

Finlanda

Grecia

Armenia

Liechtenstein

Prezentarea adversarilor României

Echipa repartizată în grupa tricolorilor din urna întâi valorică, Spania, este principala favorită. Argumentele sunt clare: palmaresul și valoarea jucătorilor plus un antrenor câștigător al Ligii Campionilor.
SPANIA – locul 9 în clasamentul FIFA
Palmares la EURO: 3 titluri europene (1964, 2008, 2012)
Selecționer: Luis Enrique, 48 de ani
România v Spania: 16-5-6-5 (18-21)
Ultimul duel: România – Spania 0-0 (27.03.2016, Cluj-Napoca – amical)
Naționala iberică se află pe finalul procesului de schimbare a generației care a dominat fotbalul european și mondial în perioada 2008-2012, timp în care a cucerit Cupa Mondială și de două ori titlul suprem continental.
Recent, a avut o prestație dezamăgitoare la Mondialul din Rusia, când a fost eliminată de țara gazdă încă din faza „optimilor”, la lovituri de departajare.
Apoi, după numirea lui Luis Enrique, nu a reușit să câștige grupa din Liga Națiunilor, încheind în spatele Angliei și în fața Croației (2-1 și 2-3 cu Anglia, 6-0 și 2-3 cu Croația).
Din naționala care valorează peste 1 miliard de euro (conform Transfer Markt) se evidențiază De Gea (Man. United), Ramos, Isco, Asensio (Real Madrid) sau Busquests (Barcelona).
Spania are un palmares incredibil în preliminarii: excluzând întâlnirile din Liga Națiunilor, a adunat 18 partide de la ultimul eșec, 1-2 cu Slovacia, în calificările EURO 2016.

Muncitori români întorși în țară după 15 ani, ca să construiască autostrăzi: „Ne plătește mai bine ca-n Italia”
Recomandări
Muncitori români întorși în țară după 15 ani, ca să construiască autostrăzi: „Ne plătește mai bine ca-n Italia”

Din urna a doua valorică vine Suedia, una dintre suprizele Mondialului din această vară.
SUEDIA – locul 14 în clasamentul FIFA
Palmares la EURO: semifinalistă în 1992
Selecționer: Janne Andersson, 56 de ani
România v Suedia: 9-3-3-3 (11-18)
Ultimul duel: România – Suedia 1-0 (27.03.2018, Craiova – amical). A marcat: Dorin Rotariu.
Sfertfinalista Cupei Mondiale, eliminată de Anglia, a reușit să câștige grupa din Liga Națiunilor, depășindu-le pe Rusia și Turcia (2-3 și 1-0 cu Turcia, 0-0 și 2-0 cu Rusia). Fără nume sonore, cu excepția lui Lindelof (Man. United), suedezii au totuși fotbaliști care evoluează în campionate puternice ale Europei: Olsen, Hiljemark, Rohden, Ekdal (Serie A), Augustinsson, Thelin, Quaison (Bundesliga).

Naționala Norvegiei, adversar din urna a treia valorică, nu a mai bifat o prezență la un turneu final din 2000.
NORVEGIA – locul 46 în clasamentul FIFA
Palmares la EURO: faza grupelor la EURO 2000
Selecționer: Lars Lagerback, 70 de ani
România v Norvegia: 11-4-5-2 (11-7)
Ultimul duel: Norvegia – România 1-1 (11.06.2003, Oslo – prel. CE 2004). Au marcat: Solskjaer (pen.) / Ganea.
După ce a terminat pe poziția a patra grupa de calificare la CM 2018, în urma Germaniei, Irlandei de Nord și Cehiei, selecționata nordică a avut un parcurs bun în Liga Națiunilor, câștigând o grupă alături de Bulgaria, Cipru și Slovenia (2-0 și 2-0 cu Cipru, 0-1 și 1-0 cu Bulgaria, 1-0 și 1-1 cu Slovenia).
Cel mai valoros jucător din lotul Norvegiei este Elyounoussi (Southampton).

Dosarul Colectiv: Nicio șansă ca autoritățile să mai fie trase la răspundere penală pentru intervenția haotică din 30 octombrie 2015 sau pentru decesele din spitale
Recomandări
Dosarul Colectiv: Nicio șansă ca autoritățile să mai fie trase la răspundere penală pentru intervenția haotică din 30 octombrie 2015 sau pentru decesele din spitale

Tricolorii vor reîntâlni Feroe în drumul spre EURO pentru a doua campanie consecutivă.
FEROE – locul 98 în clasamentul FIFA
Palmares la EURO: nu s-a calificat niciodată
Selecționer: Lars Olsen, 57 de ani
România v Feroe: 6-6-0-0 (19-1)
Ultimul duel: Feroe – România 0-3 (11.10.2015, Torshavn – prel. CE 2016). Au marcat: Budescu (2) și Maxim.
În campania de calificare la CM 2018, Feroe a obținut 9 puncte (2 victorii, 3 remize) într-o grupă cu Portugalia, Elveția, Ungaria, Letonia și Andorra și locul 4. Apoi a terminat pe 3 grupa din Liga Națiunilor, în ultima ligă valorică (3-1 și 1-1 cu Malta, 0-2 și 1-1 cu Kosovo, 0-3 și 0-2 cu Azerbaidjan).

Din ultima urnă valorică, în grupa tricolorilor a fost repartizată Malta, echipă pe care aceștia nu au întâlnit-o niciodată.
MALTA – locul 182 în clasamentul FIFA
Palmares la EURO: nu s-a calificat niciodată
Selecționer: Ray Faruggia, 63 de ani
Nicio confruntare cu România.
Pe parcursul preliminariilor CM 2018 și în Liga Națiunilor, viitoarea adversară a României a obținut doar patru rezultate de egalitate în fața unor selecționate modeste. În rest, 12 înfrângeri, golaveraj minus 31. Rezultatele din Liga Națiunilor: 1-3 și 1-1 cu Feroe, 1-3 și 0-5 cu Kosovo, 1-1 și 1-1 cu Azerbaidjan.

Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul desecretizat | Document
Recomandări
Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul desecretizat | Document

ACTUALIZARE. Potrivit site-ului frf.ro, sărbătoritul zilei, Claudiu Keșeru, 31 de ani, și-ar dori următorea grupă în preliminarii. La tragerea la sorți a grupelor EURO 2016, predicția sa s-a împlinit: „Mi-aș dori să întâlnim Franța și să jucăm meciul de deschidere”.

România are grupă accesibilă în preliminariile EURO 2020: Spania, Suedia, Norvegia, Feroe, Malta. Ne batem pentru locul 2

Cele 55 de selecționate vor fi împărțite în 10 grupe: 5 grupe de câte 5 echipe (grupele A–E) și 5 grupe de câte 6 (grupele F–J). La EURO 2020 (12 iunie-12 iulie) se vor califica doar primele două clasate din fiecare grupă.

Naționala de fotbal a României va fi în urna a 4-a la tragerea pentru preliminariile Euro 2020:

Urna 1: Elveția, Portugalia, Olanda, Anglia (câștigătoare ale grupelor Ligii A din Nations League, vor fi repartizate în grupe de câte 5 echipe), Belgia, Franța, Spania, Italia, Croația, Polonia

Urna 2: Germania, Islanda, Bosnia-Herțegovina, Ucraina, Danemarca, Suedia, Rusia, Austria, Țara Galilor, Cehia

Urna 3: Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord, Scoția, Norvegia, Serbia, Finlanda, Bulgaria, Israel

Urna 4: Ungaria, România, Grecia, Albania, Muntenegru, Cipru, Estonia, Slovenia, Lituania, Georgia

Urna 5: FYR Macedonia, Kosovo, Belarus, Luxemburg, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Moldova, Gibraltar, Feroe

Urna 6: Letonia, Liechtenstein, Andorra, Malta, San Marino

Pentru tragerea la sorți, UEFA a stabilit mai multe restricții în ceea ce privește împerecherea naționalelor.

Poate cea mai importantă este cea cu privire la țările gazdă, care nu pot fi mai mult de două în aceeași grupă. Acest lucru înseamnă că România (urna 4) nu va putea fi repartizată într-o grupă în care se află deja două dintre următoarele Olanda/Anglia/Spania/Italia (din urna 1), Germania/Danemarca/Rusia (din urna 2) și Irlanda/Scoția (din urna 3).

Cele 12 gazde ale EURO 2020 sunt: Anglia (urna 1), Azerbaidjan (urna 5), Danemarca(urna 2), Germania (urna 2), Irlanda (urna 3), Italia (urna 1), Olanda (urna 1), România (urna 4), Rusia (urna 2), Scoția (urna 3), Spania (urna 1), Ungaria (urna 4).

Următoarele echipe nu se pot întâlni: Gibraltar și Spania, Kosovo și Bosnia-Herțegovina, Kosovo și Serbia.

Într-o grupă pot fi cel mult două dintre țările cu climă rece: Belarus, Estonia, Feroe, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia, Rusia, Ucraina.

Cel mult o pereche dintre următoarele se va regăsi în aceeași grupă, din cauza distanțelor mari de parcurs:
• Azerbaidjan cu Gibraltar, Islanda, Portugalia;
• Islanda cu Armenia, Cipru, Georgia, Israel;
• Kazahstan cu Andorra, Anglia, Franța, Feroe, Gibraltar, Islanda, Malta, Irlanda de Nord, Portugalia, Irlanda, Scoția, Spania, Țara Galilor.

Ultimele patru naționale calificate la turneul final vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Națiunilor, în martie 2020.

Cele mai bune 4 echipe din fiecare ligă dintre cele care nu obțin calificarea prin intermediul preliminariilor (repartizarea se face pornind de la Liga D spre Liga A, cu posibilitatea alocării locului unei echipe dintr-o ligă inferioară în eventualitatea în care toate celelalte sunt deja calificate) își vor disputa câte un loc la EURO.

Se vor juca semifinale, într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate în Liga Națiunilor, și finala (gazda va fi trasă la sorți). Câștigătoarea play-off-ului fiecărei ligi va merge la EURO 2020.

Iată programul meciurilor care vor decide participantele la turneul final:

Etapa 1: 21-23 martie 2019
Etapa 2: 24-26 martie 2019
Etapa 3: 7-8 iunie 2019
Etapa 4: 10-11 iunie 2019
Etapa 5: 5-7 septembrie 2019
Etapa 6: 8-10 septembrie 2019
Etapa 7: 10-12 octombrie 2019
Etapa 8: 13-15 octombrie 2019
Etapa 9: 14-16 noiembrie 2019
Etapa 10: 17-19 noiembrie 2019
Tragerea la sorți a play-off-ului: 22 noiembrie 2019
Tragerea la sorți a grupelor EURO 2020: 30 noiembrie / 1 decembrie 2019
Semifinalele play-off-ului: 26-27 martie 2020
Finalale play-off-ului: 30-31 martie 2020
Turneul final: 12 iunie – 12 iulie 2020

Bucureștiul (Arena Națională) va fi gazda a patru meciuri de la EURO 2020, 3 partide din cadrul Grupei C (14, 18 și 22 iunie) și o optime de finală (29 iunie).

Pe 22 noiembrie va avea loc tragerea la sorţi a barajelor din Liga Naţiunilor, iar pe 1 decembrie 2019 este programată tragerea la sorţi a grupelor pentru turneul final al EURO 2020.

Turneul final al EURO 2020 are loc între 12 iunie şi 12 iulie în 12 oraşe din 12 ţări: Amsterdam, Baku, Berlin, Copenhaga, Glasgow, Bilbao, Budapesta, Bucureşti, Dublin, Roma, Londra şi Sankt-Petersburg.

Cosmin Contra și-a ales grupa din preliminariile Euro 2020: „Întotdeauna m-am considerat norocos”.


Citește și: VIDEO / De 1 Decembrie, omagiu pentru România de peste Ocean. Cu Dacia 1300, pe străzile din New York

 
 

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Ce a spus operatoarea care a introdus biletul câștigător la Loto 6/49 despre românul care a luat premiul de 9,5 mil. euro
Știrileprotv.ro
Ce a spus operatoarea care a introdus biletul câștigător la Loto 6/49 despre românul care a luat premiul de 9,5 mil. euro
Începe scandalul după înmormântarea lui Silviu Prigoană: „Rămâi mut. De ce să-l îngropi în secret? Totul este un circ. Honorius cu taică-su...”. Fratele lui Silviu Prigoană, Dan, a răbufnit
Viva.ro
Începe scandalul după înmormântarea lui Silviu Prigoană: „Rămâi mut. De ce să-l îngropi în secret? Totul este un circ. Honorius cu taică-su...”. Fratele lui Silviu Prigoană, Dan, a răbufnit
Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns. Cum arată locul lui de veci. Mesajul lui Honorius, fiul cel mare: „Noi, cei patru fii ai săi...”
Libertateapentrufemei.ro
Silviu Prigoană a fost înmormântat pe ascuns. Cum arată locul lui de veci. Mesajul lui Honorius, fiul cel mare: „Noi, cei patru fii ai săi...”
Șase zodii care sunt binecuvântate în luna decembrie. Oportunități uriașe, noroc și bani din cer pentru Tauri și Fecioare
FANATIK.RO
Șase zodii care sunt binecuvântate în luna decembrie. Oportunități uriașe, noroc și bani din cer pentru Tauri și Fecioare
Din Champions League direct „La feminin” » Alina Peșu, arbitrul „Elite” al României ascultă „Unstoppable” înaintea fiecărui meci: „Nu poți face nimic doar cu talentul”
GSP.RO
Din Champions League direct „La feminin” » Alina Peșu, arbitrul „Elite” al României ascultă „Unstoppable” înaintea fiecărui meci: „Nu poți face nimic doar cu talentul”
Sorin Brotnei, declarații neașteptate despre planurile pe care le are cu banii câștigați la Asia Express: „Nu cred că mă lasă soția…”
Elle.ro
Sorin Brotnei, declarații neașteptate despre planurile pe care le are cu banii câștigați la Asia Express: „Nu cred că mă lasă soția…”
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Financiarul.ro
Cât costă noaptea de Revelion? Oferte spectaculoase pentru Revelion 2025
Nicio soluţie la 15 luni de când imaginile cu gravida din Urziceni, care năştea pe trotuar în faţa spitalului, au şocat România. Reacţia ministrului Sănătăţii
Observatornews.ro
Nicio soluţie la 15 luni de când imaginile cu gravida din Urziceni, care năştea pe trotuar în faţa spitalului, au şocat România. Reacţia ministrului Sănătăţii
Horoscop 16 noiembrie 2024. Peștii ar putea să se lase prinși, fără să-și dea seama, în capcana unor abordări superficiale
HOROSCOP
Horoscop 16 noiembrie 2024. Peștii ar putea să se lase prinși, fără să-și dea seama, în capcana unor abordări superficiale

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI