Conform regulamentului competiției, pentru stabilirea partidelor se vor forma două urne valorice, în prima urnă urmând a fi introduse ocupantele locurilor finale 1, 2, 3 și 4 din prima grupă valorică, iar în cea de-a doua se vor introduce ocupantele locurilor 5, 6 și 7 din Grupa I valorică și învingătoarea meciului de baraj dintre cele două echipe câștigătoare ale Seriilor Albastră și Roșie din grupa a II-a valorică. Pe rând, pentru fiecare meci, se va extrage câte o bilă ce va conține numele echipei din fiecare urnă valorică. Partidele se vor desfășura pe terenurile echipelor din prima urnă valorică.
Sferturile de finală se vor desfășura pe 7 mai, iar semifinalele pe data de 14 mai, urmând ca actul final al competiției să aibă loc pe 21 mai, la Baia Mare.
Meciul de baraj dintre câștigătoarele celor două serii din grupa a II-a valorică, pentru accederea în sferturi, va avea loc, vineri, la București, pe stadionul din complexul ”Ghencea”, începând cu ora 16,00, CS Năvodari (ocupanta locului 1 în seria albastră) primind replica celor de la RC Stejarul Buzău (câștigătoarea seriei roșii).
Tot vineri, de la ora 11,00, se va juca și ultima etapă din grupa I valorică, în urma căreia se va stabili clasamentul final.
La Cluj, Universitatea va întâlni pe CSM Olimpia București, CS Poli Iași va primi replica lui Timișoara Saracens, campioana en titre, în timp ce Dinamo se va confrunta cu CSM Știința Baia Mare, vicecampioana națională. Înaintea etapei finale, în clasament conduc maramureșenii, care au 20 de puncte, urmați de steliști, cu 19 puncte, pe trei fiind bănățenii, proaspăt calificați în grupele Challenge Cup, cu 15 puncte. Urmează Dinamo (13 p), CSM Olimpia (9 p), U Cluj (4 p) și Poli Iași (0 p), astfel că în mare sunt cunoscute echipele care vor fi introduse în prima, respectiv cea de-a doua urnă valorică, la tragerea la sorți pentru sferturi.
Deținătoarea Cupei României este Timișoara Saracens care anul trecut a învins pe Steaua, în finala jucată la Iași, cu 17-14.