„Vreau să vă spun cu tărie că trăiesc o adevărată dramă, o imensă dramă, atât eu cât şi familia mea. Alexandra, fata mea, care este la Harvard îmi dă mesaje din oră în oră. Sunt un om care a creat 4.500 de locuri în România, sunt un om care a plătit zeci de milioane de euro pe an impozite şi taxe la stat. Sunt un om ale cărui toate active sunt în această ţară, în România, pe care o iubesc. Totuşi trăiesc această imensă dramă, pentru că nu sunt cu nimic vinovat. La cele două transferuri, atât la Dulca, cât şi la Bratu, toate sumele de bani conform contractelor au intrat în bugetul clubului, în contul clubului Rapid şi au fost şi se regăsesc în balanţa comercială din lunile respective”, a declarat Copos, vizibil afectat, citat de Mediafax.ro.
El a catalogat drept nedreaptă cererea DNA, ca inculpaţilor în dosarul transferurilor să li se interzică să părăsească ţara, menţionând că nu intenţionează să se sustragă actului de justiţie, chiar dacă va fi condamnat: „Toate aceste măsuri şi motivaţia de la Curtea de Apel sunt total neadevărate şi o vom demonstra cu probe. Suntem hăituiţi, trăim nişte drame imense în această perioadă. Cererea instituţiei DNA de astăzi, care spune să ne interzică să părăsim ţara, este nedreaptă. Eu nu voi pleca niciodată din ţara mea şi nu mă voi sustrage niciodată justiţiei. Niciodată. Chiar dacă voi fi condamnat. Există şi izbăvire”, a spus Copos, care a mai fost condamnat de prima instanţă într-un alt dosar, Loteria.
Omul de afaceri se consideră vinovat doar pentru faptul că a dat „peste 40 de milioane” de euro la Rapid, în loc să investească această sumă în alte domenii. „Toate aceste garanţii care sunt pentru presupusele daune create sunt garanţii colaterale, atât la dosarul transferurilor cât şi la dosarul loteria, care acoperă de trei ori sau de patru ori presupusul prejudiciu. Trăiesc o dramă mare şi eu şi familia mea. Eu pot fi învinuit sau judecat în această ţară doar de familia mea, doar de directorii mei, doar de 2.100 de angajaţi care îi are Ana pentru că am dat peste 40 de milioane clubului Rapid ca să aduc bucurie unor oameni, care înainte de 1990 jucau un an în Divizia A şi trei ani în Divizia B. Asta am făcut, am adus 40 de milioane de acasă şi de la firmele Ana în loc să-i investesc în altă parte”, a afirmat el.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis luni amânarea judecării recursurilor făcute de cei opt oameni din fotbalul românesc, printre care Gheorghe Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica, Victor şi Ioan Becali, faţă de condamnările la închisoare primite în dosarul transferurilor de jucători. Noul termen este de 19 februarie.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!