Cornel Predescu a ajuns în campionatul Albaniei, la FK Skenderbeu Korce. Jucătorul a ajuns deja în cantonamentul albanezilor din Antalya și a parafat contractul cu echipa aflată pe locul 3 în clasamentul campionatului din Albania, cu 32 de puncte după 18 etape, la 4 puncte în spatele liderului Kukesi.
Cornel Predescu a fost crescut la Dinamo, dar apoi a devenit un soi de globe-trotter, plimbându-se pe la Unirea Urziceni, Gloria Bistrița, CS Otopeni, Pandurii Târgu Jiu, Zawisza (Polonia) și Aris Limassol (Cipru). În toamnă, Predescu a evoluat în Liga 2, la Academica Clinceni.
Transfer surpriză pentru Cornel Predescu: ”N-am ezitat”
Transfer surpriză pentru Cornel Predescu, jucător care va fi coleg acolo cu Kristi Vangjeli, jucătorul care a început sezonul în tricoul Astrei Giurgiu. Antrenor cu portarii este Ilir Bozhiqi, fost portar la FC Brașov, în anii 90.
„E adevărat, am semnat contractul. Clubul și-a exprimat dorința să merg în Antalya, iar eu n-am ezitat. Staff-ul tehnic și-a dat acordul și am ajuns la o înțelegere, am semnat contractul. Sunt foarte fericit. Campionatul e principalul obiectiv și chiar dacă distanța față de lider este de 4 puncte, mai sunt multe etape (n.r. – încă 18), ne vom mai întâlni de două ori cu Kukesi în jocuri directe.
Avem încredere și valoare să ne îndeplinim obiectivul”, a declarat Cornel Predescu pentru site-ul oficial al celor de la Skenderbeu Korce.
În jurul numelui românului s-a iscat deja și un mic conflict. S-a spus că acesta ar fi cerut numărul 10, care este retras după ce Bledi Shkembi a renunțat, în vara trecută la activitatea competițională. Bledi a avut 27 de goluri în 130 de meciuri. „Nu e adevărat că am cerut numărul 10. Acest număr la Korce îi aparține legendarului Bledi Shkembi și așa trebuie să rămână. Numărul n-are nicio importanță”, a declarat Predescu.
Transfer surpriză pentru Predescu: doar patru români au mai jucat în Albania
Campionatul Albaniei n-a fost niciodată o țintă pentru jucătorii români. În timp ce albanezii au dat năvală în România, mai ales în anii 90, compatrioții noștri care au ajuns în Albania se numără pe degetele de la o singură mână. Doar patru români au mai jucat acolo. Fundașul central Lucian Bica, originar din Brașov, a jucat la Dinamo Tirana, în sezonul 2002-2003, dar și la Lushnja (2003-2005).
Tot la Lushnja a mai jucat și atacantul Gheorghe Cornea, în sezonul 2003-2004. În acel sezon, Cornea a fost coleg cu portarul John Adrian Ene. Ultimul conațional ajuns acolo a fost Cristian Drăgoi, care a jucat la Kastrioti, în 2012, Vllaznia Shkoder (2012-20013) și Kukesi (2013).
Acolo au mai lucrat și antrenorii Aurel Țicleanu și Silviu Dumitrescu.
FK Skenderbeu Korce a fost fondat în 1925, dar a devenit o forță abia în ultimii ani. Până în 2010, avea un singur titlu, cucerit în 1933. Între 2010-2016, FK Skenderbeu Korce a câștigat șate titluri consecutive, stopând dominația echipelor din Tirana. Dar numele formației FC Skenderbeu a fost rostit și în investigații legate de meciuri trucate. UEFA le-a interzis participarea în cupele europene în sezonul 2016-2017 tocmai din pricina meciurilor necurate.
Predescu nu este singurul român care a ales o destinație exotică în această iarnă. La fel a procedat și un alt fost dinamovist, Alin Cordoș.
Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!