Libertatea: E adevărat că îţi place fotbalul englezesc?
Paul Papp: Da, este adevărat. În Anglia se joacă bărbăteşte, iar fotbaliştii dau, meci de meci, totul pe teren. Aşa sunt şi eu. Mi-aş dori să ajung într-o zi să evoluez la o echipă din Premier League.

Cum vezi meciul cu Anglia?
Dificil, dar ne dorim din tot sufletul să ne calificăm la turneul final din Danemarca. Până acum nu am realizat nimic, iar această calificare ar însemna enorm pentru mine, ca fotbalist. Sunt conştient că mai e mult până departe, însă Anglia poate fi învinsă.

Îi admiră pe Vidici şi pe Terry

Care sunt jucătorii tăi favoriţi?
Îmi plac foarte mult Vidici şi Terry. Sunt nişte jucători mari, aşa cum aş vrea să devin şi eu. Nu ascund faptul că visăm să ajungem sus de tot în cariera de fotbalist. Sunt o fire optimistă şi plină de încredere în propriile forţe. Cu multă muncă, seriozitate şi sacrificiu sper să-mi îndeplinesc visul.

Cum ai ajuns în fotbalul mare?

Am plecat de la Unirea Dej la FC Botoşani, unde, la 18 ani, devenisem căpitanul echipei. Apoi, în 2008, am ajuns la FC Vaslui, în Liga I. Am jucat, şase luni, sub formă de împrumut şi la Farul. Un rol important în cariera mea l-au avut antrenorii Ovidiu Farcaş, de la Dej, Leo Grozavu, Marius Şumudică şi, acum, la lotul de tineret, Emil Săndoi.

Urmărește-ne pe Google News