Jurnaliștii români vor concura, printre altele, la fotbal, volei, baschet, cross, aruncarea greutății, petanque, tir sau tenis de masă. România deține ultimele două titluri olimpice la fotbal (Croația 2014, 7-4 în finala cu Cehia; Liban 2013, 8-3 în finala cu Belgia) .
Din selecționata jurnaliștilor, sprijinită de Stanleybet, Aqua Carpatica si Laser Technology, fac parte Cătălin Cârnu și Gabriel-Liviu Balica (Radio România Actualități), Romeo Chiriac și Nicolas Caliga (ambii APS/ Sport Magazin), Mihai Toma (Libertatea), Iulian Anghel (Adevărul), Radu Maxim (Digi) sau Cristi Vlad (Digisport).
La ultima Olimpiadă, tricolorii din presă au cucerit cinci medalii de aur (două – la feminin), trei medalii de argint și trei de bronz.
La a XVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Media vor participa peste 800 de jurnalişti din Canada, Martinica, Liban, Italia, Belgia, Franţa, Croaţia, Slovenia, Slovacia, Cehia, Bulgaria, Ungaria, Tunisia, Egipt, Maroc etc.
Programul Olimpiadei Internaţionale Media include, pe lângă concursuri la diverse discipline sportive, şi workshop-urile ”Dialoguri pentru cultura civilizaţiei” şi “Asemănări şi diferenţe între presa francofonă şi cea din Orientul Mijlociu”.
În cadrul unui workshop, Cătălin Cârnu va susține o prelegere despre ”particularităţile presei sportive în România”, o privire de ansamblu despre ceea ce se întâmplă în media de la noi, de la radio la tv, de la cea scrisă la on-line.
Rotariu conduce echipa de Europene
De asemenea, de pe 11 octombrie, echipa națională a jurnaliștilor participă la Campionatul European pentru media, de la Ohrid (Macedonia). Jurnaliștii tricolori, care sunt deținătorii trofeului, cucerit anul trecut, la Bușteni, îl vor avea ca jucător-star pe fostul mare internațional Iosif Rotariu (51 de ani). Delegația va fi condusă de Dumitru Graur, președintele Asociației Presei Sportive din România.
Pe 11 octombrie. în ziua meciului România – Ungaria, din preliminariile CE 2016, va avea loc un meci tradițional, ce va opune jurnaliștii din România și… Ungaria