Ia un mic dejun copios
Un mic dejun copios este foarte important, dacă vrei să previi îngrășarea, însă ai grijă să fie sănătos. Dimineața, organismul tău are nevoie de mai multe calorii pentru a-și activa metabolismul și a-și lua energie pentru ziua care urmează. Prima masă trebuie să fie mai mare, iar prânzul și cina trebuie să fie ceva mai mici.
Respiră adânc
Înainte să începi să mănânci, fă un mic exercițiu de respirație. Inspiră adânc, timp de 2-3 secunde, și ține aerul pentru încă 5-6 secunde, apoi expiră. Fă asta de cinci ori la rând și astfel vei reduce senzația de foame și vei trimite creierului semnale că ești sătul. Studiile au arătat că această tehnică te ajută să mănânci mai puțin și nu îți fie foame.
Nu mânca seara târziu
Îninte de culcare, mănâncă o salată de legume sau bea un ceai de mentă, dar nu consuma alimente grase. O cină târzie este principala cauză a apariției depozitelor de grăsime pe abdomen și coapse și motivul pentru care ai un metabolism încet.
Protejează-ți ficatul
Un ficat sănătos înseamnă și un corp sănătos, de aceea trebuie să îți menții acest organ sănătos. Consumă alimente cât mai sărace în grăsimi și fă cure de detoxificare a ficatului cel puțin o dată pe an.
Fii optimist!
Motivația și optimismul sunt trăsături esențiale, dacă vrei să slăbești. Nu pune presiune pe tine și vei vedea cum vei arde mai multe calorii.
Sursa foto: Shutterstock.