Turul României a fost precedat de acuzele de deturnare de fonduri la adresa lui Carol Eduard Novak, lansate de secretarul Vasile Selejan. Desfăşurarea ulterioară a evenimentelor a demonstrat că ce începe prost se termină la fel. Participanţii s-au plâns de organizare, câţiva ciclişti italieni mutându-se într- un alt hotel, pe banii lor, după sosirea în Botoşani – “au ieşit ţinânduse de nas din locul unde fuseseră repartizaţi” -, în timp ce rutierii de la Dinamo Mazicon au postat pe Facebook o fotografie cu masa primită: salam şi caşcaval.
Ultima etapă a fost anulată
“Nici pe vremea lui Ceauşescu nu mâncam aşa prost în Turul României!”, a comentat un “veteran” al competiţiei. Sâmbătă, cicliştii urmau să vină de la Buzău în Capitală pe biciclete, însă, în urma refuzului poliţiei de a închide Drumul Naţional numărul 2, runda finală s-a organizat pe un circuit amenajat în jurul Palatului Parlamentului.
Cu toate că părea salvatoare, soluţia aleasă n-a fost nici ea fericită. Şi nu din vina organizatorilor, care au obţinut avizele în ultima clipă, ci pentru că o furtună s-a abătut asupra zonei în timp ce rutierii erau în concurs. Neutralizată iniţial, întrecerea a fost anulată, bălţile de pe carosabil nepermiţând reluarea ei.

Au câştigat ucrainenii


Ucraineanul Vitali Buţ a destupat şampania rezervată câştigătorului Turului României
Ediţia din acest an a Turului României a fost câştigată de ucraineanul Vitali Buţ, component al Kolss Cicling Team (Ucraina), care s-a impus în clasamentul pe echipe. “Eram convins că voi câştiga. Nu mi-a fost teamă nici un moment, pentru că sunt bine pregătit”, a declarat Buţ, care a încasat un cec de 2.200 de euro.
fotografii: Marian Burlacu

 
 

Urmărește-ne pe Google News