Viitoarea ediție, care nu oferă șanse de calificare la CM 2022, va cuprinde 16 echipe în Ligile A, B și C și șapte echipe în Liga D.
Echipele au fost repartizate pe baza clasamentului general, cel înregistrat la finalul ediției inaugurale, sezonul 2018/19.
Grupele vor fi stabilite prin tragere la sorți ce va avea loc pe 3 martie 2020 la Amsterdam.
Liga A
Portugalia (deținătoarea trofeului), Olanda, Anglia, Elveția, Belgia, Franța, Spania, Italia, Bosnia și Herțegovina, Ucraina, Danemarca, Suedia, Croația, Polonia, Germania, Islanda
Echipele vor fi împărțite în patru grupe de câte patru, câștigătorii grupelor urmând să joace pentru trofeul UEFA Nations League (semifinale, meci pentru locul trei și finală) în iunie 2021, pentru a deveni al doilea câștigător al UEFA Nations League. O țară gazdă va fi numită dintre echipele finaliste. Echipele care termină pe ultimul loc în grupe vor retrograda în Liga B.
Liga B
Rusia, Austria, Țara Galilor, Cehia, Scoția, Norvegia, Serbia, Finlanda, Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord, Bulgaria, Israel, Ungaria, România
Echipele vor fi împărțite în patru grupe de câte patru. Câștigătoarele grupelor vor promova în Liga A, iar cele de pe locurile 4 vor retrograda în Liga C.
Liga C
Grecia, Albania, Muntenegru, Georgia, Macedonia de Nord, Kosovo, Belarus, Cipru, Estonia, Slovenia, Lituania, Luxemburg, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, Moldova
Echipele vor fi împărțite în patru grupe de câte patru. Câștigătoarele grupelor vor promova în Liga B. Ocupantele locurilor 4 vor da baraj, iar două echipe vor retrograda în Liga D.
Liga D
Gibraltar, Insulele Feroe, Letonia, Liechtenstein, Andorra, Malta, San Marino
Echipele vor fi împărțite într-o grupă de patru și una de trei. Câștigătoarele celor două grupe promovează în Liga C.
UEFA a decis să facă această modificare a formatului în urma unui proces de consultare care a implicat toate cele 55 de asociații afiliate UEFA și reflectă dorința de a se minimiza în continuare numărul de meciuri amicale.
În plus, prin implementarea acestui noi format se îmbunătățește corectitudinea sportivă, deoarece toate echipele din aceeași grupă vor juca ultimul meci în aceeași zi și de la aceeași oră. Mai mult, numărul meciurilor vor crește de la 138 la 162, ceea va spori și valoarea comercială a competiției.
Formatul fazelor finale rămâne neschimbat, cele patru formații câștigătoare ale celor patru grupe din Liga A se vor întâni mai departe pentru a stabili campioana Ligii Națiunilor UEFA
Calendarul Ligii Națiunilor UEFA 2020/21
Tragerea la sorți: 3 martie 2020, Amsterdam
Etapa 1: 3–5 septembrie 2020
Etapa 2: 6–8 septembrie 2020
Etapa 3: 8–10 octombrie 2020
Etapa 4: 11-13 octombrie 2020
Etapa 5: 12–14 noiembrie 2020
Etapa 6: 15–17 noiembrie 2020
Tragerea la sorți a finalelor: tbc
Finale: 2–6 iunie 2021