Lovitură de teatru la Timişoara. Marţi seară, patronul clubului bănăţean, Marian Iancu, a anunţat sec că va rupe contractul cu antrenorul Duşan Uhrin junior, acuzându-l pe tehnician că are un aranjament deja stabilit.

Chiar dacă luni existau semnale că Uhrin jr îşi va prelungi contractul cu FC Timişoara, marţi seară a explodat bomba! Marian Iancu a anunţat răspicat că îl va demite pe ceh din funcţia de antrenor principal.

Becali: «Se duce la CFR»

“Nu mai am confortul şi încrederea să lucrez cu Duşan. N-am înnebunit, n-am băut şi nici n-am vreun interes să mă autodistrug. Rămâne cum am stabilit, ne vedem de treabă şi căutăm alt antrenor”, a spus Iancu. La rândul său, Uhrin jr a precizat ieri: “Deocamdată sunt antrenorul echipei şi voi conduce următorul antrenament. Eu nu aş vrea să plec, dar nu am ce face. Singurul câştig e că voi avea mai mult timp de soţia mea, marea mea iubire, şi de copilul nostru!”. Cehul e proaspăt căsătorit cu Marketa Matouskova, cu care are un băieţel de şase ani, pe care îl cheamă tot Duşan. Viitoarea destinaţie a tehnicianului ceh a fost deconspirată de patronul Stelei, Gigi Becali: “Uhrin nu are nici o treabă cu Steaua, cred că se va duce la CFR Cluj.”

Fanii sunt revoltaţi

Unul dintre liderii galeriei echipei FC Timişoara, Cristian Brâncovan, a declarat ieri: “Nu este posibil ca un oraş ca Timişoara să se implice cu bani la această echipă, iar Iancu să ia decizii de capul lui. Poziţia noastră este ireconciliabilă. Singura discuţie pe care o mai putem avea cu Iancu este aceea de a vedea condiţiile în care ne va preda echipa, deoarece Consiliul Local şi Consiliul Judeţean au plătit trei milioane din totalul de cinci milioane de euro. Uhrin nu a cerut decât un singur lucru, să primească banii pe care îi merită. Dacă Iancu nu a fost în stare să plătească jucătorii, atunci să plece, nu să-l găsească vinovat pe Uhrin”.

Acesta a adăugat: “Dacă îl acuză pe Uhrin că ar fi dat meciul cu Dinamo, să ne aducem aminte de acel 0-0 de la Timişoara, tot cu Dinamo, ştie domnul Iancu mai bine despre ce e vorba. Dacă e să acuzăm pe cineva de blat, l-am acuza mai mult pe Iancu decât pe Uhrin”.

Tirada lui Marian Iancu

“Vom avea trei luni liniştite, dar de azi încolo nu mai am confortul şi nici încrederea de a lucra cu Duşan Uhrin jr”.

“Sunt un conducător care nu mă implic niciodată în echipă, doar mă informez. I-am garantat actul decizional la echipă 100%, dar sunt momente în care trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Colaborarea a luat sfârşit”.

“Nu sunt dezamăgit, eu l-am ales, eu l-am urmărit, eu l-am adus. Nu îmi reproşez nimic”.

“Nu vreau să spun concret de ce l-am dat afară pentru că îi fac rău omului”.

“M-aş bucura ca Uhrin să fie numit în vară antrenorul Stelei. El nu a făcut cine ştie ce la noi, a făcut ceea ce era obligat să facă. I-am şi spus că nu va mai lucra la Timişoara”.

Urmărește-ne pe Google News