Valeriu Argăseală, preşedintele Consiliului de Administraţie de la FC Steaua, susţine că nu va negocia nimic cu reprezentanţii clubului „patronat” de Ministerul Apărării Naţionale, fiindcă nu au „datele complete” despre ceea ce ar trebui să discute. Oamenii lui Gigi Becali s-au decis să adopte o poziţie de forţă, pentru a nu plăti foarte mult pe marcă, bazându-se pe valul de păreri pozitive lor, mulţi spunând că ministerul nu are ce face cu marca şi vrea să mai stoarcă nişte bani, atâta tot. Orice schimbare de nume, culori, siglă, n-ar fi pe placul uriaşului număr de suporteri, iar acesta este tocmai argumentul cu care aceştia vor să negocieze de pe poziţii de forţă.
„Domnul Boroi (n.r. – comandantul CSA Steaua) vrea să ne întâlnim, dar nu are, în momentul ăsta, datele complete pentru a putea să discutăm. Eu cred că FC Steaua a arătat că este totuşi locomotiva fotbalului în România. S-a arătat foarte clar că Steaua este echipa care a făcut şi face performanţă şi nu poate niciodată să lipsească din peisajul fotbalului românesc. Nu este posibil să se întâmple aşa ceva. Ca să putem să deschidem subiectul disponibilităţii noastre de a plăti pentru marca Steaua, ar trebui să deschidem subiectul negocierilor, or nu am stabilit că vom negocia. Noi am spus că vom pune în aplicare hotărârea ICCJ, niciodată nu am spus că vom negocia. Evident că vom discuta şi cu patronul nostru, şi acum discut. Calea este punerea în practică şi nu cred că este în interiorul clubului Armatei intenţia la nivel teoretic de a nu continua în această formulă”, a explicat Argăseală.
„Numele nu ni-l poate lua nimeni”
Argăseală a fost ceva mai explicit într-o intervenţie la Digi Sport. Iată mesajul pentru suporterii Stelei: numele nu poate dispărea, dar trebuie schimbată sigla.
„Să fiţi liniştiţi! În urma hotărârii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie ni s-a transmis că se anulează marca, adică formatul grafic şi culorile care marcau acea emblemă. Numele de Steaua este folosit şi este un nume comun şi la echipe de fotbal din Liga a III-a şi la întreprinderi din România, aşa că el nu poate fi folosit exclusiv doar de cineva care îl înregistrează la OSIM.
După discuţiile pe care le-am avut şi cu Clubul Sportiv al Armatei şi cu reprezentanţii de la OSIM, acest nume poate fi folosit. Emblema rămâne singura problemă. În această săptămână vom avea o discuţie cu cei de la Clubul Sportiv al Armatei şi să finalizăm punerea în executare a hotărârii, fie prin utilizarea în continuare a acestei embleme, fie prin modificarea acesteia, dar numele nu va fi schimbat”, a declarat Argăseală.