Tibi Ușeriu s-a hotărât să scrie despre ceea ce el numește povestea „vieților sale paralele”.

„Lumea mă știe drept alergător de anduranță. Ce nu știe, însă, e povestea vieților mele paralele. Am fost pe rând: slugă la ciobani pe Bârgaie, porcar în armata română, azilant politic în Berlin, pizzar într-un restaurant italian, bodyguard la un interlop sârb, martor într-o galerie de alba-neagra în Gran Canaria și autor de jafuri armate”, a scris ultramaratonistul, în cartea sa autobiografică.

Cel care a străbătut 566 de kilometri la ultramaratonul de la Cercul Polar a făcut mărturisiri despre momentele dificile din tinerețea sa.

„Am evadat din două închisori europene, dar nu și din a treia. Vânat prin Interpol, am devenit client al unei pușcării de maximă securitate. Drept urmare, timp de aproape 10 ani am lipsit la apel din propria tinerețe, închis complet singur între 4 ziduri albe, foarte groase”, a scris Ușeriu, în cartea pe care se pregătește să o lanseze.

Ultmaratonistul Tibi Ușeriu a făcut închisoare. Detalii neștiute despre trecutul său de „șef de bandă periculos”

Tibi Ușeriu a descris o parte din trecutul său, amănunte știute până acum doar de apropiați.

„Am primit o pedeapsă inițială de 23 de ani pentru mai multe jafuri și tentativă de omor. Apoi a apărut o lege, odată cu intrarea României în UE și pedeapsa s-a redus automat la 13 ani. Fiind considerat un șef de bandă periculos, m-au închis într-o pușcărie de maximă securitate mai bine de 9 ani”, a menționat ultramaratonistul.

În carte, ultramaratonistul a povestit despre suferințele pe care a fost nevoit să le depășească.

„Eu eram un tânăr șmecher care, înainte de a fi fost prins, mă mișcam lejer între Viena și Madrid în mașini beton (furate, normal), spălam sume mari în cazinouri și aveam legături strânse cu interlopi internaționali. Eram pe cai mari. Aveam acces la arme de diferite calibre, știam aur îngropat în secret și fete frumoase la liber. Cum naiba să mă îngrop într-un ONG ecologist? Ce să fac eu acolo? Să înnebunesc plantând copăcei și salvând planeta de la dezastru?”, s-a întrebat Ușeriu, după ce a fost vizitat în pușcărie de fratele său, Alin, care i-a propus, la eliberare, un loc de muncă în cadrul unei organizații neguvernamentale.

Tibi Ușeriu a devenit cunoscut după ce a câștigat ultramaratonul 6.633 Arctic Ultra. Este considerată cea mai grea cursă din lume deoarece puțini reușesc să străbată cei 566 de kilometri la temperaturi care pot coborî până la minus 60 de grade Celsius.

Detaliile picante sunt dezvăluite de Tibi Ușeriu în autobiografia „27 de pași” pe care urmează s-o lanseze.

Urmărește-ne pe Google News