”Mă repet. Simona Halep are nevoie de un mental coach, nu de psiholog. Trebuie să găsească o formulă de a trăi happy. Cu contracte de trei luni, de șase luni, semnate cu diverși antrenor, nu poți face mare lucru. Îi trebuie contracte de cel puțin un an. Schimbările de antrenor nu sunt bune. Dar, în orice caz, nu trebuie să fie atât de dese.
Există un respect reciproc între antrenor și jucători. Valoarea respectului pentru cei din jurul tău este construită pe termen lung, este o chestiune de dezvoltare personală. Tot pachetul de valori, cum sunt disciplina, predictibilitatea, verticalitatea se câștigă în timp”, a declarat Vecerdea.
”Poate că Ioniță a vrut să facă o sumă!”
Despre situația lui Victor Ioniță, sibianul spune că nu este o victimă: ”Dacă el spune că nu este o victimă, atunci nu este. Dacă nu – nu. Înseamnă că asta a căutat. Poate că a vrut să facă o sumă și poate că să-și facă un nume, prin faptul că a stat pe banca numărului 3 mondial”.
”Simona Halep poate fi numărul 1 mondial, printr-o împrejurare de turnee, chiar și cu jocul ăsta, de acum. Poate să ajungă numărul 1 mondial, dar asta nu înseamnă că o să stea acolo, că o să fie happy! Va fi la fel ca acum!”.
Vecerdea, care a locuit multă vreme la Miami, povestește o întâmplare cu un ”greu” al tenisului. ”În 2005, eram în Miami, la turneul Sony, și m-am apropiat mult de familia Federer. Am cunoscut-o pe Mirka, soția lui Roger, în timp ce eram în circuit cu Elena Dementieva.
M-am întâlnit și cu Federer și i-am propus în glumă: «Nu vrei să te antrenez eu, că vrea să rup colaborarea cu fetele!». Mi-a răspus: «Nu mă grăbesc să-mi pun antrenor! Am atâtea de învățat». Era numărul 1 mondial și spunea că are atâtea de învățat în tenis! Asta este mentalitatea corectă!”.