Călărit şi de o femeie
Şi pentru că armăsarul Țiriac nu trebuie să ducă lipsă de nimic, de la hrană până la țesălare, de îngrijirea lui exclusivă se ocupă Sonja Olsson.
Majoritatea curselor la care participă Țiriac se desfăşoară pe hipodromul din Taby, o localitate din vecinătatea capitalei suedeze, Stockholm. Armăsarul este călărit de mai mulți jochei bărbați, printre care Per Anders Graberg, Ambroise Reilly sau Ninni Westerlund, dar şi de o femeie, Lisa Bivemark. Pe un site de specialitate figurează palmaresul pursângelui, care conține participarea, între 2008 şi 2010, la 23 de competiţii. Până acum, Țiriac a câştigat patru curse, alte patru le-a terminat pe poziția secundă, iar una a încheiat- o pe locul trei. În trei sezoane, armăsarul Țiriac a câştigat din curse 220.300 de coroane suedeze, adică 25.000 de euro.
În 1989 a investit în hipism
În 1989, pe vremea când trăia în Germania şi era managerul tenismenului Boris Becker, Ion Țiriac a investit în hipism, alături de un fost jocheu, Paul Schockemöhle, campion european la echitație. Cei doi au înființat firma PST Marketing GmbH, o companie ce avea ca obiect de activitate managementul concursurilor hipice, creşterea cailor, programe de antrenament pentru cluburi şi jochei care doreau să se pregătească pentru marile curse. Țiriac nu a stat mult în firmă, pentru că atenția acordată tenisului îi consuma tot timpul, mai ales că Becker era lider mondial în acea perioadă. Compania există şi astăzi, dar inițiala lui Țiriac, T, a fost scoasă din denumire.
Calul Brâncuşi a câştigat aproape 200.000 de euro
Caii de curse sunt obişnuiți să poarte povara numelui unor personalități. Astfel, de-a lungul timpului, armăsari ca Einstein, Picasso sau Elvis au fost vedete ale concursurilor hipice. Un alt pursânge care a fost botezat cu numele unui român celebru este Brâncuşi, un cal ce a participat la începutul anilor 2000 la cea mai cunoscută cursă hipică de pe mapamond, Kentucky Derby, din Statele Unite ale Americii. În cariera sa, Brâncuşi a câştigat premii în valoare de 280.000 de dolari, adică aproape 200.000 de euro.
Mânz vândut cu 16 milioane $
Caii din rasa pursânge englez, aşa cum e şi Țiriac, sunt descrişi ca având un temperament îndrăzneț. Considerați cei mai rapizi din lume, caii pot să valoreze o avere, în funcție de descendență şi de rezultatele din marile curse hipice. În 2006, un mânz de doi ani a fost vândut pentru 16 milioane de dolari (aproape 11 milioane de euro) pentru că provenea din părinți care câştigaseră Kentucky Derby.