Guy Timor, care în mai împlinise 21 de ani, a fost membru al echipei naționale de ciclism pe pistă și pe șosea. A fost ucis în timpul ultimului său antrenament înainte de a pleca în Cehia, pentru o competiție de Grand Prix.

Poliția spune într-un comunicat că suspectul în vârstă de 20 de ani a fost reținut, iar investigația inițială a scos la iveală că a fost prins anterior la volan fără permis. Șoferul, care nu a deținut niciodată permis, l-a lovit pe sportiv în timp ce încerca să scape de polițiștii care i-au ordonat să oprească, când a fost văzut conducând neregulat.

Timor a reprezentat Israelul în ultimii ani în campionatele europene și mondiale. El a câștigat medalia de argint la Campionatul israelian de ciclism pe pistă din 2024, precum și medalia de argint la Campionatul israelian de ciclism pe șosea U-23.

„Este o pierdere uriașă și dureroasă”, a spus antrenorul Tzachi Bogen. „Este de necrezut cum, într-o clipă, un prieten a fost luat dintre noi”.

Yonatan Turgeman și-a lăudat coechipierul și a spus Radioul Armatei că drumurile nu sunt sigure pentru bicicliști. „A fost un ciclist uimitor, mereu cu un zâmbet pentru oricine. Toți își doreau să pedaleze alături de el”, a spus Turgeman.

Urmărește-ne pe Google News