Momentul a fost filmat pe 20 martie, pe terenul din Veenhuizen, sud-vest de Groningen, la scorul de 0-0 între echipa locală și Vitesse63.

Călare pe un scuter, bărbatul năvălește pe teren. Nu e clar cui vrea să ceară socoteală, însă un jucător îi face semne să elibereze terenul. Motociclistul furios se îndreaptă amenințător spre fotbalist.

„Mi-au fugit caii din cauza petardelor voastre!”, le spune fermierul fotbaliștilor cu care dialoghează, potrivit martorilor.

„Fiica mea a ajuns la spital”

Bărbatul a pretins că animalele au fost speriate din cauza artificiilor și petardelor, „iar fetița mea fost călcată în picioare de cai și a trebuit să fie luată cu elicopterul din cauza traumatismelor suferite”.

Filmarea a devenit virală.

„Regretăm profund situația. A fost o acțiune bine intenționată și nu a avut ca scop să înfurie oamenii, darămite să sperie animalele”, s-a scuzat Kees van de Leest, președintele de la Veenhuizen.

Clubul regretă situația

Veenhuizen se afla pe ultimul loc și petardele și artificiile au fost lansate pentru „ca băieții noștri să capete puțin curaj, să știe că suntem alături de ei”.

În trecut, fanii clubului foloseau torțe cu fum albastru și alb, culorile clubului.

Torțele nu fac niciun zgomot. Nu le-au putut obține acum și atunci am ales asta. Nu a fost o alegere inspirată, așa că vom interzice petardele și focurile de artificii.

Kees van de Leest, președinte Veenhuizen:

Președintele spune că vrea să se înțeleagă bine cu vecinii terenului: „Bărbatul a reacționat emoțional. Dacă îți pasă de caii tăi, înțeleg că reacționezi. Personal, aș fi preferat să vină la mine. Avem o ședință de consiliu și vom discuta problema, apoi îl com contacta”.

Urmărește-ne pe Google News