În vârstă de 32 de ani, Iaroslav Rakiţki refuzase să evolueze, luni, la Zenit, în meciul din competiția internă cu Rubin Kazan, scor 3-2 pentru echipa din Sankt Petersburg.

„Iaroslav Rakiţki a cerut rezilierea anticipată a contractului său, iar acest lucru a fost acceptat de club. Îi dorim din suflet toate cele bune lui Iaroslav, prietenilor şi familiei sale”, a anunțat Zenit pe contul oficial de Twitter.

„S-a luat această decizie din cauza situației dificile pe care o traversează familia sa. Dorim din suflet bunăstarea familiei și prietenilor lui Yaroslav Rakitskiy și, bineînțeles, sperăm să ne vedem pe teren”, a mai precizat clubul Zenit.

În vârstă de 32 de ani, Iaroslav Rakiţki a jucat 108 meciuri, a marcat şapte goluri şi a oferit 15 pase decisive. Cu Zenit fundașul central ucrainean a câștigat de trei ori titlul în Rusia, o Cupă a Rusiei și o Supercupă.

De la sosirea sa la Sankt Petersburg, în 2019, fundaşul ucrainean de 32 de ani nu a mai fost convocat niciodată la naţionala Ucrainei, din cauza relaţiilor complicate dintre cele două ţări.

În urmă cu câteva zile, Iaroslav Rakiţki își anunțase sprijinul pentru Ucraina, pe contul său de Instagram, după invazia rusă. Mesajul a fost șters ulterior.

FOTO: EPA

Urmărește-ne pe Google News