Arădeanul Marius Copil (26 de ani și locul 175 ATP) a reușit o transformare fantastică, în ultimele două săptămâni, perioadă de grație încheiată duminică seară cu titlul cucerit la challengerul de la Budapesta.

Românul a legat două săptămâni cu rezultate fabuloase, 9 victorii în 10 partide (a pierdut doar la belgianul David Goffin – locul 12 ATP la ora respectivă, după un meci de trei seturi), după ce multă vreme a stagnat, ba chiar  o luase la vale, ieșind din Top 200 ATP.

Cum se explică acest salt uriaș de calitate, care îl poate aduce pe român până în Top 100 ATP? Din februarie, Marius Copil și-a schimbat complet stilul de pregătire. A început colaborarea cu antrenorii Andrei Mlendea, fost tehnician al Simonei Halep, și Cosmin Georgescu, precum și cu preparatorul fizic Dan Cristea.

De asemenea, Marius Copil a lucrat la partea mentată, angajându-l pe psihologul sportiv Ioan Popoviciu.

Dar, cea mai mare schimbare se regăsește în alimentație. Arădeanul a copiat regimul fără gluten al lui Novad Djokovici, cel care l-a ajutat pe sârb să ajungă și să se mențină pe primul loc ATP. De altfel, ”Nole” și-a deschis recent, la Monte Carlo, un restaurant cu astfel de produse.

”Am ales o alimentație fără gluten. Nu prea găsești în România astfel de produse. Sau se găsesc greu. Evit pâinea, pizza, pastele, produsele de patiserie… Mai scap, uneori, și la produse cu gluten, dar rar. Și tata (n.r. – fostul rugbist Jean Copil) a încercat dieta o lună. A slăbit 8 kilograme, fără să facă sport. Merită încercată. Nu o să te mai simți balonat, nici somnoros după masa de prânz, simți că ai mai multă energie”, a recunoscut Marius Copil, în exclusivitate, pentru ”Libertatea”.

Glutenul este o proteină care se găsește în grâu, secară, orz, dar se poate ascunde și în alte produse în afară de cele de panificație (sosul de soia, bere sau mezeluri), scrie prodieta.ro.

 

Urmărește-ne pe Google News