Maria Mihalache a ajuns întâmplător la atletism la vârsta de șapte ani, dar de atunci i-a devenit marea dragoste. „Pot să zic că îmi place gloria, îmi place să fiu cea mai bună și îmi place sportul, pur și simplu îmi place ceea ce fac. E ca bun job”, spune Maria.

Iar prima competiție la care a participat a fost fix la două săptămâni de atletism. Și-a ieșit pe locul 2. „Antrenorul meu a rămas șocat pentru că colegele mele de atunci erau de un an, doi în grupă. Am venit eu și le-am bătut”, recunoaște Maria.

Visează să ajungă la Jocurile Olimpice din 2028

Anii au trecut, a tras din greu să ajungă cea mai bună, iar medaliile curgeau concurs după concurs. Iar în urmă cu doi ani „când eram încă junioară am reușit să iau aurul la seniori”.

„Simt că munca mea dă roade, pur și simplu. Și că trebuie să continui pe acest drum, pentru că mai am foarte multe de arătat”, spune Maria, „La feminin”.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 15

Chiar dacă a avut o accidentare care a ținut-o pe margine, Maria e gata să revină în concursuri, dar se gândește pe termen lung la viitorul său: „Obiectivul meu pe termen lung este, clar, Jocurile Olimpice. Sunt sigură pe mine, dar nu pot să zic acum, să mă pronunț că pot să ajung. Dar sunt sigură că pot să ajung!”.

„Eu mă antrenez pe un stadion denivelat. Deja mă dor toate…”

Cu obiectivul stabilit pentru anii următori, Maria Mihalache a dezvăluit în cadrul emisiunii de pe GSP.RO că „suntem talentați, dar nu suntem susținuți”.

„Banii pentru sport sunt foarte, foarte puțini. Nu sunt stadioane unde să ne antrenăm. Eu mă antrenez pe un stadion denivelat. Efectiv, când am început să mă antrenez din nou, deja mă dor toate… Fiind sportivă de performanță. Nu sunt stadioane, deși zic că am condiții unde să mă antrenez pentru că nu mă antrenez pe câmp, dar totuși nu sunt condiții cum ar trebui să fie”, mai punctează aceasta.

Care arată cu degetul către clasa politică. „Nu sunt centre de recuperare pentru toți sportivii. Nu e efectiv nimic! Doar te duci la antrenament și încerci tu singur cu tine. Deci o să ajung, că nu sunt condiții, nu sunt bani pentru sport, pentru orice altceva sunt bani, dar pentru sport, nu”, a mai adăugat Maria în cadrul emisiunii „La feminin”.

Urmărește aici toată emisiunea cu Maria Mihalache

Urmărește-ne pe Google News