Partida CSM Adjud – Voința Limpeziș s-a încheiat cu victoria la limită a oaspeților, scor 0-1, dar gazdele au introdus la pauză o contestație asupra unui fotbalist suspect al buzoienilor, bănuind că la mijloc este un fals.

În urma contestației, Comisia de Disciplină a FRF a dat meci câștigat de CSM Adjud cu 3-0 la „masa verde”, scăderea a șase puncte din clasament, amendă de 2.200 de lei și transferuri interzise în următorul mercato pentru Voința Limpeziș.

Arbtriul Silviu Popa din Vaslui a confruntat, înaintea jocului, carnetele cu fotbaliștii echipei oaspete, trimițându-i pe șase dintre ei în tribune, după care a pornit meciul în noile condiții, cu 11 titulari și o singură rezervă.

„La un moment dat, am auzit în timpul meciului că jucătorul cu numărul 21 de la Limpeziș vorbește într-o limbă străină. Pe foaia de joc figura însă un fotbalist român, care îndeplinea criteriul U19, născut în 2005. La pauză am formulat o contestație, iar arbitrul a solicitat ca jucătorul respectiv să vină la cabină pentru identificare”, a declarat pentru Gazeta Sporturilor, Ciprian Vrabie, directorul sportiv al Adjudului.

Însă nu s-a putut ajunge la niciun rezultat, după ce oficialii de la Voința au transmis că jucătorul e surdomut. În momentul în care jucătorului i s-a cerut să-și scrie numele pe o coală de hârtie, s-a argumentat că nu știe să scrie.

Purtătorul tricoului cu numărul 21 de la Voința Limpeziș este un român, Cosmin Togan, însă pe teren a evoluat un fotbalist cu fizionomie sud-americană.

„Am înțeles că federația oricum s-a autosesizat că am fi folosit doi extracomunitari, va anula contestația celor de la Adjud și ne va da meci pierdut pe acest criteriu nerespectat. E vorba despre un columbian și un nigerian, care ar avea pașaport american. Sau ceva de genul ăsta. Nu știu să vă zic exact. Noi am făcut deja apel”, a replicat președintele de la Voința Limpeziș, Ioniță Dedu, care a adăugat că nu cunoaște „detaliile”.

„Am renunțat să lucrăm prea mult cu fotbaliști români, că sunt niște jeguri. Mercenari! Dar se pare că pățim la fel și cu străinii”, a conchis Ioniță Dedu pentru Gazeta Sporturilor.

În lotul echipei Voința Limpeziș sunt circa 10 jucători străini, în special africani, dar și sud-americani, precizează Gazeta Sporturilor.

Urmărește-ne pe Google News