Potrivit unor surse din cadrul anchetei, alături de fostul edil în vizorul procurorilor anticorupţie se mai află secretarul Primăriei Timişoara, citat şi acesta la DNA, precum şi şefa Direcţiei Economice din instituţie, Smaranda Haracicu.
Înaintea audierilor de luni dimineaţă, fostul primar Ciuhandu a refuzat să facă declaraţii.
Conform aceloraşi surse, procurorii anticorupţie l-ar fi pus sub acuzare pe fostul primar al Timişoarei pentru abuz în serviciu.
În octombrie anul trecut, procurorii DNA au ridicat mai multe acte de la Primăria Timişoara privind finanţarea de către Consiliul Local a echipei de fotbal FC Poli Timişoara. Atunci, actualul primar al Timişoarei, Nicolae Robu, spunea că alte documente cerute de procurori vor fi căutate în arhivă.
„Procurorii au fost la instituţia Primăriei pentru a se documenta în privinţa perioadei 2008-2011, când eu nu am fost primar şi, drept urmare, nu am ce să vă spun pe acest subiect, privind finanţarea fotbalului. Vă rog să vorbiţi cu DNA, eu nu am nicio legătură cu subiectul. Documentele solicitate de DNA vor fi căutate în arhivele Primăriei Timişoara, sunt acte din 2008”, declara atunci Robu.
La rândul său, procurorul-şef al DNA Timişoara, Tamaş Schiffbeck, declara atunci că acţiunea procurorilor a vizat ridicarea unor documente privind finanţarea echipei de fotbal FC Timişoara de către Consiliul Local.
În anul 2008, Consiliul Local Timişoara şi echipa de fotbal FC Poli Timişoara au semnat un contract de finanţare prin care CL se angaja să finanţeze echipa cu suma de 2,5 milioane de euro pe an, pentru a sprijini performanţele. La acea vreme, clubul de fotbal era condus de omul de afaceri Marian Iancu, iar din partea CL Timişoara, documentul a fost semnat de primarul de atunci, Gheorghe Ciuhandu.
„Suma alocată de Primăria Timişoara va fi folosită pentru acoperirea în mod exclusiv a cheltuielilor echipei de fotbal, conform Hotărârii de Guvern 1447/2007”, se arăta în contractul semnat între cele două părţi.
În 2009, un raport al Curţii de Conturi a arătat că, din suma de bani obţinută de clubul de fotbal de la Consiliul Local Timişoara, 150.000 de euro au fost folosiţi fără a respecta legea.
Contractul avea o clauză potrivit căreia, dacă auditul intern al Primăriei constată că nu se fac cheltuieli conform legii, banii folosiţi altfel se returnează.