”Sâmbătă, îmi voi scoate soțul de la morga Spitalului Elias. Cred că înmormântarea va avea loc marți, la cimitirul Sf. Vineri”, a spus Elena Voinescu, șoția celui care a fost marele portar ”Țop” Voinescu”.

”Eu aș fi vrut să fie depus la Muzeul Sportului, aflat în incinta sediului COSR, la Arcul de Triumf, acolo unde avea un colț cu fotografii și ghete de fotbal de-ale lui. De la spital, am fost direct acolo. Am vorbit cu secretara, dar mi s-a transmis că șeful a dat răspuns negativ”, spune încercata soție, care speră să găsească înțelegere la Federația Română de Fotbal pentru ca trupul neînsuflețit să fie depus la Arena Națională.

Oficialii MTS, susțin că deși ar fi vrut, nu au spațiul necesar destinat unor astfel de ceremonii, și își exprimă condeleanțe pentru greaua pierdere pentru sportul româesc.

Marius Ene, directorul Muzeului Sportului, a reacționat: „Am toată considerația, tot respectul pentru domnul Voinescu. A fost unul dintre idolii mei, dar nu avem cum să îi depunem trupul la muzeu, nu avem loc și, în plus, noi chiar suntem în reamenajări. Așteptăm să ne vină zilele astea 15 vitrine. Chiar nu avem cum să facem asta. Mi s-ar părea mai normal să se ocupe FRF și ca trupul său să fie depus la Arena Națională pentru a putea cât mai mulți oameni să își aducă omagiul”.

”Dacă nu reușim nimic, va rămâne la capela cimitirului Sf. Vineri”, ne-a mai spus Elena Voinescu.

De altfel, Elena Voinescu e cea care a anunțat FRF despre decesul soțului ei.

”Am încercat să vorbesc cu Helmut Duckadam, dar nu mi-a răspuns. Știu că Ion nu avea legătură cu FCSB, dar nu contează. Pe de altă parte, CSA s-a oferit să ne ajute cu tot ce avem nevoie”.

”A dispărut dintre noi o figură emblematică a clubului Steaua și am luat deja toate măsurile pentru a avea o înmormântare pe măsură, cu toate onorurile militare care i se cuvin, el fiind colonel. La înmormântare va fi prezentă și echipa de fotbal CSA Steaua pentru un ultim omagiu al acestui nume de legendă” – comandatul CSA Steaua, Cristian Petrea.

Ion “Ţop” Voinescu
– pe 18 aprilie va împlini 81 de ani, fiind născut în 1929, la Valea Dragului (Giurgiu)
– la 8 ani s-a legitimat la Olimpia Bucureşti, unde prima oară a evoluat ca mijlocaş
– a trecut pe la mai multe echipe, după care a ajuns la CCA, echipă pentru care a jucat între 1947 şi 1963.
– la CCA şi, ulterior Steaua, a cucerit 11 trofee: 6 titluri şi 5 cupe
– a bifat 22 de selecţii pentru echipa naţională, pentru care a evoluat la Jocurile Olimpice din 1952, de la Helsinki
– a fost primul sportiv al ţării decorat cu “Ordinul Muncii” în anul 1951
– pînă la pensionare a rămas antrenor în cadrul grupelor de copii şi juniori de la Steaua

Voinescu s-a legitimat la vârsta de 8 ani la Olimpia Bucureşti, echipă la care juca şi fratele mai mare al acestuia. A evoluat prima data ca mijlocaş. Consideră că cel mai de preţ lucru pe care a reuşit sî îl obţină în viaţă este Elena, soţia sa.

EXCLUSIV. Soția povestește cum a murit Ion Voinescu: ”De două săptămâni nu mai putea comunica. La ora 2.00 i-a cedat inima!”

Citiți și A murit Ion Voinescu. Legendarul portar de fotbal a încetat din viață la 88 de ani

Cine a fost Ion Voinescu. A luat primul titlu cu CCA, viitoarea Steaua

 

Urmărește-ne pe Google News