Între administratorul judiciar al Rapidului, Cristina Andronache şi actualul finanţator, Valerii Moraru, nu mai există cale de împăcare.

Omul de afaceri este total nemulţumit de modul în care Andronache a coordonat activitatea la club şi a remis un comunicat mass-media în care şi-a exprimiat toate nemulţumirile.

Moraru îi aduce acuzaţii grave administratorului judiciar, printre care şi aceea că refuză să convoace Adunarea Creditorilor pentru numirea unui comitet al creditorilor care să reprezinte interesul jucătorilor-creditori ai clubului.

Iată comunicatul lui Valerii Moraru:

”Cu referire la declaraţiile lui Angelo Massone şi ale Cristinei Andronache preluate în mass-media în ultima vreme se impun o serie de precizări:

1. Profitând de situaţia gravă prin care clubul Rapid trece în ultimii doi ani, Cristina Andronache s-a erijat în salvator al Rapidului în ciuda faptului că, în realitate, nu doar că nu a procedat constructiv în sensul atragerii de capital într-un club de asemenea tradiţie cu potenţial de marketing şi cu o bază de suporteri fantastică, ci a folosit în interes propriu sursele de finanţare ale clubului;

2. În acest sens Cristina Andronache a instituit o stare de frică în sânul angajaţilor clubului (jucători, staff, conducere, personal administrativ) clamându-se “unic conducător”, sustrăgând din club documente, ştampila, registre ale societăţii, etc.

Aceasta deşi, începând cu data aprobării planului de reorganizare (28.03.2014), administratorul judiciar nu mai administrează Rapid, ci doar supraveghează administrarea.

Andronache a profitat de pasivitatea dlui Zamfir, iar, ulterior datei de 15 mai 2014, de demisia acestuia pentru a-şi aroga toate puterile referitoare la gestiunea clubului. Trebuie văzut că ulterior datei de 15 mai 2014, când Rapid nu mai avea administrator special (persoana care conform legii conduce societatea), Andronache nu a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor pentru a alege un nou administrator până în septembrie 2014 (3 luni mai tarziu) în încercarea disperată de a nu “pierde scaunul”.

De asemenea, refuză sa convoace şi să ţină (uzând de aceleaşi practici învechite) Adunarea Creditorilor pentru numirea unui comitet al creditorilor care să reprezinte interesul jucătorilor-creditori ai clubului, de teama că un astfel de comitet al creditorilor să nu ceară (motivat de jaful care a avut loc la Rapid sub gestiunea lui Andronache);

3. Ulterior datei la care am devenit acţionar (28 iulie 2014) am încercat să discut amiabil cu Andronache, însă singura modalitate de dialog pe care ea o cunoaşte este conform proverbului englezesc “my way or no way”. Uzând de pârghiile legale:

a) am aprobat în Adunarea Generală a Acţionarilor, în prezenţa acţionarilor deţinând 100% din capitalul social (deci a tuturor acţionarilor), numirea unui administrator special care să gestioneze societatea;

b) am adus importante sume în club (sponsorizarea de 300.000 EUR, plus alte sume avansate pentru plăţi curente ale clubului);

c) pentru a acoperi deficitul de buget pe acest an, am semnat un contract de împrumut de 2,5 mln ron cu rate a câte 250 mii ron lunar;

d) am încercat întărirea lotului echipei prin aducerea unor jucători, cred eu, de certă valoare la un cost acceptabil pentru club, suportând din buzunarul propriu o parte din costurile necesare semnării acestor jucatori;

4. În toată această perioadă, Andronache a fost contra intereselor Rapidului:

a) refuză aprobarea plăţilor către prestatorii care au fost de acord să ajute Rapidul prin acceptarea diminuării creanţelor asupra clubului şi a tarifelor practicate de la 1 septembrie, prejudiciind grav clubul;

b) dispune plăţi către creditori care nu mai există;

c) semnează acte adiţionale prin care elimină obiectivele de performanţă, conducând la imposibilitatea denunţării de către club a unor astfel de contracte fără plata de daune interese;

d) plăteşte în luna iulie 93.500 ron la Mogoşoaia pentru cantonament şi antrenamente, în condiţiile în care, cu o minimă bunăvoinţă (prin amabilitatea Asociaţiei Rapid), poate avea la dispoziţie baza ProRapid;

e) complotează cu Angelo Massone, acesta din urmă spunând-mi că a făcut plângere penală împotriva lui Andronache, promiţându-mi în acelaşi timp că îşi cere scuze public pentru ieşirile anterioare, iar a doua zi declară că Andronache este singura persoană care vrea binele Rapidului.

5. Cu referire la Angelo Massone, acesta este fie prost informat, fie greşit sfătuit, însă, în orice caz, îi lipseşte buna credinţă.

Începând cu 28 iulie 2014, eu sunt acţionarul Rapidului conform a două acte fundamentale: registrul acţionarilor societăţii care, conform legii, trebuie semnat de vânzător şi de cumpărător (şi nu de administrator, fie el special sau judiciar), precum şi de un certificat emis de Cristina Andronache în calitate de administrator judiciar prin care se confirmă deţinerea de către mine a acţiunilor la FC Rapid.

Faptul că marţi Cristina Andronache a refuzat să ţină Adunarea Generală este doar o continuare a abuzurilor pe care aceasta le săvârşeşte cu privire la activitatea curentă a Rapid şi cu privire la care există pe rolul Tribunalului Bucureşti un dosar având ca obiect schimbarea dumneaei din funcţia de administrator judiciar al Rapid.

Din cele de mai sus, precum şi din modul de lucru al Cristinei Andronache, se poate trage o singură concluzie: cineva care acţionează în felul în care o face Andronache are exclusiv scopul de a duce Rapidul în faliment şi a de a profita cât mai mult din această situaţie.

Pe cale de consecinţă, în încercarea de a readuce Rapidul în prima linie a fotbalului românesc, cer public demisia Cristinei Andronache din funcţia de administrator judiciar al Fotbal Club Rapid”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News