Care ar fi soluţia ieşirii din impas?
Vom lua măsuri disciplinare şi trebuie să muncim mai mult. Vor urma verificări mai amănunţite pe plan fizic, teoretic, medical şi psihic. Nu vrem, de asemenea, ca arbitrii să aibă legături de orice fel cu persoane din anturajul cluburilor. Toată lumea vorbeşte de efecte, dar nu şi despre cauze. Nu spune nimeni de oficiali sau apropiaţi ai cluburilor, care roiesc ca muştele în jurul arbitrilor pentru a-i influenţa într-o direcţie sau alta.
Scandalurile din ultimele etape au adus aminte de audierile DNA din 2009…
E normal. Eu sunt primul care cere să nu existe dubii în privinţa arbitrilor. Doresc în continuare ca orice legătură dubioasă între arbitrii şi oameni de fotbal, observatori, conducători FRF şi LPF, sau membrii ai diverselor comisii să fie scoase la iveală, dacă ele există. Dacă există informaţii, care să facă lumină în cazul anumitor arbitraje, eu cer să fie scoase la lumină fără menajamente. Numai aşa vom avea un fotbal curat.
Greşelile sunt doar rezultatul carenţelor de pregătire sau a relei-voinţe?
Nu. A fost un campionat lung, dens şi obositor. Arbitrii sunt şi ei oameni, mai au probleme acasă, fiecare mai are câte un serviciu, şi există şi această presiune mediatică nebenefică pusă de conducători.
Au existat presiuni asupra dumneavoastră pentru a ajuta diverse cluburi?
Sigur. Pe lângă presiuni directe, la televizor sau în presă, unde mi se cereau fără menajamente anumite lucruri, a existat şi o presiune indirectă. Am primit mesaje de ameninţare, unele chiar cu moartea, sau au existat telefoane care îmi cereau să schimb anumite brigăzi. Am informat conducerea FRF şi LPF despre aceste probleme. Deocamdată rezist, când nu o să mai fac faţă, o să renunţ.