Ales președinte la Adunarea Generală din 14 ianuarie, Cîtea descrie marile probleme cu care s-a confruntat: ”Au fost șapte luni nu grele, ci de-a dreptul infernale, pentru că pe lângă incredibilele probleme financiare, juridice, contabile, de organizare, de personal, de funcționare chiar, ținând cont de blocarea completă a relației cu MTS și de popririle de pe conturi, am mai preluat și o criză de imagine și de încredere fără precedent pentru această federație de top a sportului românesc. Am bătut la multe uși încercând să atragem lângă noi sprijinul de care aveam nevoie pentru a trece mai ușor de această criză de proporții. Am găsit multe uși închise, cel puțin pe moment, întrucât compromisurile și greșelile care s-au făcut în trecutul apropiat sau mai îndepărtat, se decontează în continuare. Nu va fi ușor nici pe viitor, având de acoperit găuri atât de mari încât de multe ori parcă oricât ai trage și oricâte eforturi ai face să rezolvi o situație sau alta, parcă nu ai spor și tot apar altele noi”.
La preluarea mandatului său, Cîtea susține că s-a confruntat cu datorii enorme la ANAF, MTS, către furnizori și terți, 14 procese pe rol la judecătorie, fără comisie de cenzori, comisie de disciplină, comisie de apel, contabil, jurist, economist, cu doar patru angajați, neplătiți de luni de zile, fără telefon și internet, etc.
După angajarea unui avocat ”de calibru”, Mihaiela Popescu, FR de Box a câștigat 13 din cele 14 procese. A fost pierdut doar cel cu Rudel Obreja, în care federația îi datorează fostului președinte suma de 79.000 lei plus penalități.
În aprilie, FRB a reușit să obțină certificatul de atestare fiscală (CAF) și s-au stins datoriile către ANAF pentru anul 2015.
Calendarul competițional intern a fost respectat, fără sincope, exclusiv din venituri proprii, cu implicarea membrilor Biroului Federal, iar pe cel internațional, numai cu sprijinul COSR și cu sprijinul cluburilor. S-a încheiat un parteneriat cu Alexandrion Grup România, care a permis organizarea evenimentului ”90 de ani de la înființarea FRB”, la care se adaugă primirea a 1.000 de mănuși de antrenament. S-au refăcut comisiile de cenzori, de disciplină și de apel, iar cu ajutorul COSR s-a înființat un nou centru olimpic pe lângă celelalte trei existente.
FRB a reușit să organizeze un curs de antrenori în urma căruia șase tehnicieni dispun de Certificarea 1 Stea AIBA și în septembrie se va organiza unul similar pentru arbitri.
La capitolul realizări personale, Vasile Cîtea a precizat că a plătit o parte și a reeșalonat datoriile către RIN Hotels, a plătit biletele de avion (17.000 lei) pentru ca fetele să poată participa la Mondialele de la Astana, a virat în conturile FRB peste 10.000 lei, pentru nevoile curente, a plătit cu 6.000 lei un expert contabil pentru închiderea situației contabile pe anul 2015, a organizat ”Centura de Aur” 2016 la Iași, fără ca federația să plătească un leu, a avut discuții aproape zilnice cu toți factorii de decizie din MTS, COSR, chiar până la Guvern, Ministerul de Finanțe și Camera Deputaților, pentru că situația contractuală FRB — MTS să se deblocheze, etc.
”Domnilor, tot ce am spus sunt fapte și cifre care arată clar că la Federație s-a muncit și încă intens și că sunt rezultate notabile. Și pentru asta vă mulțumesc tuturor, după aportul fiecăruia. Sigur că se puteau face și mai multe, dar pentru asta chiar e nevoie ca toți să punem umărul să scoatem căruța din noroi, mai ales acum când suntem atât de aproape. Acum într-adevăr era nevoie ca ce s-a vorbit în ianuarie să se și concretizeze și ca în Biroul Federal să fie aduși membrii cu potențial financiar și dare de mână pentru care unii v-ați arătat disponibili să vacantați posturile d-voastră pentru a întări BF. Acum, ca și tot timpul e mare nevoie de oameni ca: Victor Leu, Mihai Craiu, Leonard Doroftei și de fiecare om care iubește, dorește și poate să ajute federația și boxul Românesc”, concluzionează Vasile Cîtea.