Marius Lăcătuş, antrenorul Vasluiului, are curaj. În retur, l-a titularizat pe un postcheie, cel de fundaş central, pe Paul Papp, un fotbalist fără experienţă la nivelul Ligii I. Iar cvasinecunoscutul i-a răsplătit încrederea “Fiarei” cu un gol esenţial, primul al său la acest nivel, în al şaptelea meci în primul eşalon: cel al victoriei cu Rapid.

Ținteşte titlul de campion

Papp îi poartă un respect imens lui “Lăcă”: “Sunt tânăr şi mă gândesc la viitor. Vreau să rămân în prim-plan. Pentru asta trebuie să muncesc şi mai mult”.

Modelul lui Paul e internaţionalul englez John Terry: “El îmi place cel mai mult. Are forţă şi tehnică. Şi eu sunt ca el. Echipa mea favorită e Chelsea. Îmi place campionatul Angliei”. “Terry al Vasluiului” vrea să cucerească la finalul sezonului un trofeu: “Îmi doresc să luăm titlul. E bună însă şi Cupa României. Vom vedea ce va fi în turul semifinalei de joi de la Braşov”.

A fost cumpărat cu 50.000 de euro

În februarie 2009, Paul Papp a fost achiziţionat de FC Vaslui de la FC Botoşani, unde era căpitan de echipă, pentru 50.000 de euro, plus 15% dintr-un eventual viitor transfer. Totuşi, nu i s-a dat încredere şi a evoluat într-un singur meci oficial pentru Vaslui. Ca să obţină acordul şefilor să fie împrumutat la o echipă unde să joace titular, Paul era dispus să revină la FC Botoşani: “Doream să am meciuri în picioare, chiar şi dacă nu primeam nici un leu. Nu mă interesează banii”.


În turul acestui campionat a fost împrumutat la Farul, în liga a doua. În retur, “Lăcă” l-a readus pe Paul la Vaslui. Internaţional de tineret, Papp a jucat de trei ori sub tricolor şi a marcat un gol.

George Copos atacă arbitrajul

Patronul Rapidului, George Copos (foto), vede un complot împotriva giuleştenilor, după meciul pierdut la Vaslui, scor 0-1: “Puteam să marcăm de cinci ori la Vaslui şi arbitrul anula toate golurile. A fost un autogol clar al echipei FC Vaslui şi asistentul a dat ofsaid”. În minutul 74, Rapid a avut un gol valabil, anulat însă pe motiv de ofsaid. La această fază se referea Copos.

Urmărește-ne pe Google News