În perioada 6-8 ianiarie, are loc o nouă ediție, a 13-a, a Memorialului Radu Gog. Devenită deja tradiție, competiția organizată în scop umanitar, pentru ajutarea urmașelor fostului arbitru sălăjean Radu Gog, decedat în urmă cu 14 ani, pregătește participanților o serie de surprize.
În afara turneului de minifotbal, va face senzație licitația tricourilor vedetelor din sportul românesc.
Internaționalul Florin Gardoș a trimis organizatorilor tricoul de la echipa sa de club, Southampton. Acesta are semnătura jucatorului și o dedicație specială pentru organizatorii Memorialului. Preț pornire licitație: 300 de lei.
De asemenea, Dorin Rotariu a oferit tricoul său de la Dinamo. Preț pornire licitație: 250 de lei.
Tricoul Cristinei Neagu pleacă de la 500 de lei. Anul trecut a costat 3.000 de lei
Alexandru Bologa este un exemplu peste mulți dintre noi. Născut pe 7 noiembrie 1995, Alex a rămas complet nevăzător la 7 ani, însă acest lucru nu l-a impiedicat să continue să ducă o viață normală. Dupa absolvirea unei școli speciale în Cluj Napoca, a urmat cursurile Liceului special pentru deficienții de vedere, iar după absolvire s-a înscris la facultate: Psihopedagogie Specială din cadrul Universității “Babes-Bolyai”. De asemenea, urmeaza și un curs postliceal de masaj.
Pe plan sportiv, Alex Bologa a practicat înotul, însă în 2012 fost descoperit și cooptat într-un program de judo pentru nevăzători, începand pregătirile la Centrul Olimpic de la Cluj. A cucerit argintul de argint la CM pentru Juniori în 2014, iar în 2016 a câștigat Open-ul de la Heidelberg și Grand Prix-ul de la Birmingham, pentru ca apoi să cucerească bronzul la Jocurile Paralimpice.
Cine a fost arbitrul Radu Gog
“Nu pot decât să le mulţumesc celor care se ocupă de tot şi care, prin diferite moduri, ne ajută. Cuvintele sunt de prisos, iar altă durere mai mare nu există decât să merg cu fetele la mormântul tatălui lor şi se ne întoarcem plângând. Ne vor fi de mare ajutor banii, fiindcă fetele sunt olimpice şi, în fiecare săptămână, pleacă la mediaţii, care în Cluj-Napoca sunt destul de scumpe. Andrada a primit diplomă de excelenţă la olimpiada de limba română, iar Raluca excelează la limba germană şi la matematică”,spune, cu o mare supărare în suflet, Nadia Gog, la unua dintre acțiunile precedente.
Radu Gog s-a născut pe 19 iunie 1978. A fost absolvent al Liceului Pedagogic ”Gheorghe Șincai”, al Facultății de Istorie din cadrul Universitatii ”Babeș – Bolyai“, Cluj-Napoca (anul 2000), și al masteratului în Relații Internaționale (anul 2002). Era înscris la cursurile de doctorat, cu tema ”Integrarea României în Europa”.
Ca arbitru, și-a început activitatea ca stagiar în 1995, iar un an mai tarziu a obținut categoria a II-a. În 1999 a trecut cu brio examenul pentru categoria I, iar din 2000 a făcut parte din lotul arbitrilor divizionari. A arbitrat peste 300 de partide de fotbal, dintre care 40 în Divizia C. S-a remarcat pe plan profesional, dar și sportiv, unde era considerat unul dintre cei mai talentați arbitri din cadrul Comisiei Județene a Arbitrilor Sălaj. Vârsta și calitățile sale îl recomandau ca pe un adevarat arbitru de perspectivă. Din păcate, toate visurile acestui tânar plin de virtuți s-au năruit în noaptea de 4 spre 5 ianuarie 2003, când a fost victima unui tragic accident de circulație, petrecut în localitatea Ciumarna, de lângă Zalău.