A. Stângaciu:
Pentru încălcarea gravă a statutului, există două sancţiuni: suspendarea unui membru afiliat sau excluderea membrului afiliat. Comitetul Executiv poate decide conform art. 15 din statut şi îl aveţi subliniat în referat, la pagina 10.
M. Sandu:
Deci, suspendarea!
A. Staângaciu:
Art. 15
M. Sandu:
Da!
A. Stângaciu:
Şi art. 18, excluderea.
M. Sandu:
Sau excluderea. Art. 15 suspendarea. Adunarea Generală poate hotărî suspendarea unui membru al FRF pentru o perioadă de maxim 2 ani, în cazul în care acesta încalcă în mod grav statutul şi regulamentele, normele şi hotărârile. Decizia de suspendare poate fi adoptată provizoriu şi de Comitetul Executiv al FRF. Această decizie de sancţiune va fi supusă validării primei Adunări Generale. Adunarea Generală poate decide continuarea suspendării, prelungirea sau încetarea acesteia. Dacă este cazul, Adunarea Generală poate decide excluderea membrilor afiliaţi suspendaţi. Pe întreaga perioadă de suspendare, va pierde orice drept prevăzut de prezentul statut. Adunarea Generală poate să excludă un membru în următoarele condiţii:
– dacă acesta nu-şi îndeplineşte obligaţiile financiare faţă de FRF;
– dacaă încalcă în mod grav statutul, regulamentele, normele şi hotărârile FRF;
– dacă i-a fost revocat recunoaşterea ca structură sportivă şi, în condiţiile legii, a fost radiat din Registrul sportiv.
Comitetul executiv poate adopta provizoriu măsura de excludere a membrului afiliat în cauză, pe care trebuie să o supună validarii primei Adunări Generale.
– excluderea unui membru afiliat al FRF se hotărăşte numai cu o majoritate de minim două treimi din voturile exprimate de delegaţii cu drept de vot prezenţi la Adunarea Generală respectivă;
– un membru afiliat federaţiei, care îndeplineşte toate obligatţiile financiare faţă de federaţie, până la pierderea calităţii de membru.
Deci, există două sancţiuni prevăzute în statut. Una care înseamnă suspendarea până la proxima Adunare Generală, care, repet, poate să anuleze, să păstreze sau să majoreze sancţiunea respectivă, şi excluderea.
După modul în care s-a comportat conducerea clubului respectiv, care nu a înţeles, suntem la opt zile de întârziere, să-şi retragă toate acuzaţiile, propun să se aplice art. 18, punctul 2: “Comitetul Executiv poate adopta provizoriu măsura de excludere a membrului afiliat în cauză, pe care trebuie să o supună validarii primei Adunări Generale a FRF”.
Dacă sunteţi de acord cu această propunere?
Este cineva împotrivă?
Se abţine cineva? – 2 voturi (M. Pălărie si M. Stan)
Se aprobă cu 10 voturi pentru, 2 abţineri, excluderea provizorie până la prima Adunare Generală.
Deci, s-au abţinut domnii Marian Pălărie şi Marius Stan.
Aceasta este hotărârea după care ne conducem. Este dreptul fiecăruia să voteze după cum doreşte. Nu aveţi nici un fel de presiune din acest punct de vedere”.
Retrogradarea echipei FC Timişoara:
O secundă. Te rog şi îmi cer scuze. N-am informat absolut nimic vizavi de TAS. Săptămâna trecută, federaţia a fost dată în judecată la TAS de FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor. Federaţia a fost reprezentată de Adrian Stângaciu şi Viorel Duru la procesul respectiv. Au participat la audieri de ultima oră în prima zi şi de 14 ore în ziua a doua. Au apărat interesele federaţiei, le-au apărat bine, pentru că am câştigat acest proces. Nu este nici o furie pentru mine că FC Timişoara, FC Bihor şi Gloria Bistriţa, datorită unor oameni de proastă calitate, nu au reusşit să îşi întocmească dosarele pentru a participa şi în acest an la Liga I, este problema lor, nu este problema noastră, ca să fie foarte clar! Deci, infractorul pe care îl pronunţă domnul cum vreţi să-i spuneţi dumneavoastră, el este, deci s-a găsit infractorul, nu este nici Mircea Sandu, nu este nici un membru al Comitetului Executiv, nu e Goga. (….)
Vreau să le mulţumesc celor doi domni care au fost prezenţi acolo şi să-mi retrag unele acuzaţii pe care le-am făcut la adresa domnului Duru. Din alt punct de vedere, Comisia de Licenţiere, în prima instanţă, va trebui să am o discuţie cu ei, pentru că trebuie să îmi dea lămuriri de ce au dat licenţa pentru că de această situaţie s-a legat mai ales Marian Iancu şi, dacă au dat licenţa, înseamnă că ori au fost proşti, ori au luat şpagă, şi acest lucru trebuie să îl găsesc pe undeva, ce s-a întâmplat.
În alta ordine de idei, trebuie să vă informez că am sunat autorităţile, pe preşedintele Consiliului Judeţean, şi am avut o discuţie şi acum trei săptămâni cu viceprimarul pentru că am văzut că ei se ocupă de fotbal şi i-am spus că o să solicit Curţii de Conturi un control prin care să ştim şi noi, cetăţenii, cum s-au cheltuit banii, milioanele acelea din ultimul an sau din toţi anii, de către Clubul FC Timişoara.
Reacţia a fost: “Domnule, mă nenoroceşti!”. Am tăcut, n-am mai ieşit pe nicăieri. Am dat un comunicat de presă şi atâta tot ca să informăm opinia publică cu ce s-a întamplat la TAS. OK! Deci, tot ceea ce a peiorat domnul Iancu şi continuă, pentru că se vede că este nesimţit, să mă atace este deja de râsul curcilor. Mie îmi pare bine că se face de râs apropo de vocabularul lui. A zis că mă regulează, l-am regulat, adică sunt mai tare în ceea ce mă priveşte, şi i-am tras-o şi lui, ca persoană. Îmi pare rău de FC Timişoara şi de oraşul Timişoara, de oamenii de acolo îmi pare rău, dar acesta care şi-a bătut joc de noi şi a vrut să vă păcălească pe toţi cu ingineriile financiare pe care le-a făcut şi susţinut de un alt om de lângă el, cu care are activitate şi care se numeşte Chivorchian, care este un fals, în faţă râde şi este drăguţ, în spate are tot felul de aprecieri.