Keys a început mai bine partida, a făcut break la 2-1 și a câștigat primul set cu 6-3. Kerber a revenit în setul doi, pe care l-a început în forță, cu un break la 1-0 și a câștigat setul cu același scor, după o ultimă minge a care a atins fileu, a căzut de două ori peste banda acestuia și apoi în terenul americancei. S-a intrat în setul decisiv, care a fost dramatic. La scorul de 6-5, după ce Keys a ratat patru mingi de meci, a făcut breakul care i-a asigurat titlul. Americanca a câștigat 120.000 de dolari și 470 de puncte în clasamentul WTA.

Keys a urcat de pe locul 47 pe locul 33 WTA. Pentru Kerber, a fost a doua finală pierdută, după cea din 2012 împotriva austriecei Tamara Paszek. Înaintea partidei, cele două jucătoare se mai întâlniseră de două ori și Kerber conducea cu 2-0. Pentru aceasta, a fost a unsprezecea finală jucată și a opta pierdută în carieră. Singurele turnee câștigate au fost la Paris, Copenhaga și Linz. Martina Navratilova, de 11 ori câștigătoare la Eastbourne, a înmânat trofeele celor două jucătoare.

Madison Keys era bucuroasă că s-a alăturat legendelor care au câștigat turneul și a admis că ultimul game a fost foarte dificil. ”Această victorie este fantastică. Mă bucur că mă alătur atâtor nume mari care au câștigat turneul: Tracy Austin, Chris Evert, Martina Navratilova. Sunt foarte emoționată. Setul trei a fost foarte strâns. Felicitări lui Angie pentru jocul de azi. Nu știu cum am câștigat ultimul game. La 5-4 în setul decisiv, antrenorul mi-a zis să joc la capacitatea maximă. Mă bucur că mi-a ieșit jocul. De mâine, încep pregătirea pentru Wimbledon. În seara asta mă voi uita la partida Argentinei de la Campionatul Mondial, pentrucă antrenorii mei sunt argentinieni”, a declarat Keys la sfârșitul partidei.

Adversara ei era dezamăgită de pierderea finalei, dar mulțumită pentru parcursul bun de la acest turneu. ”Am avut o săptămână foarte reușită. M-am bucurat pentru fiecare meci. Sunt puțin dezamăgită, dar o felicit pe Madison și îi urez mult succes la Wimbledon. Am încercat să joc până la sfârșit. De mâine, mă pregătesc pentru Wimbledon”, a spus Kerber.

Urmărește-ne pe Google News