”Lăncierii” au câștigat disputa pe teren, grație golului marcat de Donny van de Beek (15), și au devenit favoriți la calificarea în finala de la Madrid, programată la 1 iunie, pe Wanda Metropolitano. A fost a treia victorie consecutivă pentru Ajax în deplasare în Ligă, după cele cu Real Madrid (4-1) şi Juventus (2-1).

Fanii englezi n-au suportat umilința și s-au răzbunat după meci pe suporterii olandezi. S-a lăsat cu o bătaie ca-n filme cu sticle pe străzile Londrei. Cele două tabere s-au ciocnit și înaintea partidei, la porțile stadionului, când s-au folosit rachete pirotehnice. Scotland Yard a anunțat că au fost operate nouă arestări, iar trei polițiști au fost răniți.

Emoții pentru Vertonghen

Partida a avut un moment de panică. Jan Vertonghen s-a prăbușit pe teren, plin de sânge, în urma unui duel cu un coechipier. Deși a suferit o comoție, belgianul de la Tottenham a încercat să joace în continuare. După câteva minute a venit amețit la margine pentru a solicita schimbarea și a căzut în brațele antrenorului Mauricio Pochettino. UEFA ar putea ancheta clubul englez pentru a vedea dacă au fost respectate protocoalele în cazul comoției unui fotbalist în timpul meciului.

30 April 2019, England, London: Tottenham Hotspurs Jan Vertonghen (C) receives treatment on the pitch after picking up an injury during the UEFA Champions League semifinal first leg soccer match between Tottenham Hotspur and AFC Ajax at the Tottenham Hotspur Stadium. Photo: Mike Egerton/PA Wire/dpa

Returul va avea loc miercuri, 8 iunie, la Amsterdam. În cealaltă semifinală se înfruntă FC Barcelona şi Liverpool.

FOTO&VIDEO | Semifinalele Ligii Campionilor 2019. Tottenham – Ajax 0-1. Azi, FC Barcelona – Liverpool. Scandal pentru ”Camp Nou”! Toate detaliile.


Citește și: Părinții lui Răzvan Ciobanu, la căpătâiul fiului lor! Sicriul designerului rămâne închis

 

 

Urmărește-ne pe Google News