După ce s-au înţeles cu Victor Piţurcă, urmând să-i achite acestuia 300.000 de euro drept despăgubiri după ce i-a fost reziliat unilateral angajamentul, Mircea Sandu a ales: noul antrenor al României va fi Răzvan Lucescu! Tehnicianul a primit marţi oferta unui contract pe doi ani şi jumătate, cu posibilitate de prelungire în caz de calificare la Campionatul European din 2012.

Va fi sfătuit de tatăl său

De asemenea, Răzvan ar încasa 500.000 de euro pe an. De ce s-a implicat Mircea Sandu? După discuţiile eşuate purtate de Ionuţ Lupescu cu Mircea Lucescu, şeful FRF a decis să ia taurul de coarne. Luni şi marţi, “Naşu” a purtat discuţii cu Răzvan Lucescu, în acest moment sub contract cu FC Braşov, dar şi cu tatăl tehnicianului. Deşi l-a refuzat pe Lupescu, Il Luce ar fi garantat că, dacă fiul său va fi desemnat selecţioner, va face tot posibilul să ajute cu orice mijloace prima reprezentativă.

«Seniorul» a refuzat

Mircea Lucescu (63 de ani, foto) a fost prima opţiune a federalilor. “Nu-mi place să am un trai uşor. Mi-ar fi foarte greu să ies din ritmul zilnic pe care ţi-l impune munca la o formaţie de club. N-aş vrea să fiu precum Antici sau Capello, care au preluat câte o reprezentativă şi pentru a ieşi din vâltoarea cotidiană”, a declarat Il Luce pentru gsp.ro. Apoi, seniorul a completat: “La anii mei, nu ştiu dacă aş putea să mai am acelaşi entuziasm ca în tinereţe”.

Clauză de naţională!

Se pare că Răzvan Lucescu (40 de ani) visa de ceva timp la prima reprezentativă, altfel nu se explică existenţa unei clauze speciale în contractul cu FC Braşov, semnat cu doi ani în urmă, conform căreia poate pleca oricând de sub Tâmpa dacă are şansa să pregătească naţionala României! Federaţia a accelerat negocierile cu Răzvan, pentru că vrea să aibă cât mai repede un selecţioner care să atace meciul cu Lituania,din preliminariile CM 2010, programat la 6 iunie. Iniţial, Lucescu junior, care are timp de gândire o săptămână pentru a accepta postul, ar fi dorit să termine sezonul cu FC Braşov, şi să vină la prima reprezentativă după 10 iunie, mai ales că ar avea încă şanse să prindă Cupa UEFA.

 Hagi încă mai speră

Dacă negocierile cu Răzvan Lucescu vor eşua, Mircea Sandu are ca soluţie de rezervă varianta Gheorghe Hagi (44 de ani). După ce a vorbit în mai multe rânduri cu oficialii FRF, “Regele” ar fi fost convins să renunţe, momentan, la conducerea Academiei de Fotbal pe care tocmai a inaugurat- o, asta doar după ce i s-a promis că aceasta va funcţiona în strânsă legătură cu federaţia de la Bucureşti, încercându-se, pe bazele şi pe proiectele lui Gică, reînfiinţarea unui centru gen “Luceafărul” chiar la Constanţa.

foto: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News