Naţionala de fotbal a Olandei va juca finala Cupei Mondiale după 32 de ani. La ediţia din 1978, olandezii au pierdut dramatic în faţa gazdei, Argentina, după ce se înclinase şi cu patru ani înainte, tot în faţa unei echipe care juca pe teren propriu, RFG.

Fără o echipă spectaculoasă, dar cu jucători care speculează greşelile adversarului, “Portocala mecanică” a ajuns la 25 de partide fără înfrângere, dintre care şase victorii consecutive, inclusiv cea împotriva Braziliei, în “sferturi”. E deja “portocala cibernetică”! Batavii sunt entuziasmaţi de recordul echipei lui Bert van Marwijk şi vor să se răzbune pentru celelalte două finale pierdute, cu Argentina lui Kempes (1978) şi cu Germania Federală condusă de Beckenbauer (1974).


25 de partide fără înfrângere

Rinus Michels, fostul selecţioner al batavilor, campion european cu generaţia lui Gullit, Rijkaard şi Van Basten, spunea că “olandezii nu concep fotbalul fără să atace”, dar se pare că secretul reuşitei lui Robben&Co e tocmai apărarea organizată şi contraatacurile tăioase. Un lucru e cert, după eliminarea Uruguayului: pentru prima dată o echipă din Europa va câştiga un mondial de fotbal desfăşurat în afara “Bătrânului Continent”.

Iureş în «Țara Lalelelor»

Între 40.000 şi 50.000 de persoane au urmărit, marţi seară, la Amsterdam, semifinala Cupei Mondiale dintre Olanda şi Uruguay, scor 3-2 pentru batavi, pe cel mai mare ecran mobil din Europa, amplasat în capitala Olandei.

Imediat după fluierul final, suporterii olandezi au izbucnit în urale, salutând victoria echipei favorite într-un vacarm de claxoane şi vuvuzele. De asemenea, aproximativ 25.000 de persoane s-au adunat la Eindhoven, unde au fost instalate trei ecrane-gigant pentru ca suporterii să poată urmări meciurile de la Cupa Mondială. Potrivit televiziunii publice, aproximativ 11,5 milioane de olandezi, într-o ţară cu 16,5 milioane de locuitori, au urmărit meciul la televizor. După câteva minute de la încheierea partidei, compania aeriană olandeză KLM a anunţat că vor exista trei zboruri speciale, sâmbătă dimineaţă, pentru a permite unui număr de 1.000 de fani ai Olandei să asiste la finala de duminică.

Face sex oral gratis dacă Olanda câştigă trofeul

Bobbi Eden, o actriţă porno celebră în Olanda pentru pasiunea ei pentru fotbal, a promis că va face sex oral gratis cu toţi cei care o urmăresc pe Twitter, dacă Olanda va câştiga Mondialul! Fata are până acum 18.470 de contacte pe Twitter! Bobbi susţine că va tocmi şi ajutoare – câteva colege de meserie.

Se dezbracă pentru Uruguay!

Uruguayanca Monica Farro, o vedetă Playboy stabilită în Argentina, a promis că se va dezbrăca într- o piaţă din Montevideo chiar dacă Forlan&Co nu au ajuns în finala Campionatului Mondial. Focoasa blondă va face acest gest pentru a recompensa sacrificiile făcute de fotbaliştii lui Oscar Washington Tabarez. Monica ştie “cu varza”, pentru că a fost căsătorită cu Quique Ferraro, un fost jucător uruguayan, de Monica care a divorţat în 2009.

Urmărește-ne pe Google News