Dacă în partida cu Norvegia principalul obstacol îl reprezintă faptul că se va disputa cu porțile închise (vor avea dreptul să intre doar copiii până în 14 ani), cu Feroe, vremea și terenul de joc le dau dureri de cap tricolorilor.

A spus-o chiar căpitanul României, Vlad Chiricheș, 29 de ani. “Feroe nu e de temut, dar acolo sunt condiţii un pic diferite. În primul rând, vremea. Am înţeles că e destul de frig acum în Feroe. Apoi, jucăm pe un teren sintetic. Trebuie însă să ne acomodăm și să câștigăm jocul de la Torshavn”, a declarat Vlad Chiricheș.

Actualul fundaș de la Sassuolo (Italia) a continuat: “Lumea așteaptă spectacol, dar acum nu suntem o echipă ca Spania sau ca Brazilia, care dă foarte multe goluri. Important este să obținem cele trei puncte. Eu sper să facem jocuri bune şi să câştigăm ambele meciuri, este ceea ce ne dorim şi cred că putem să realizăm acest lucru. Sper să fi venit toți băieții cu mintea deschisă, montaţi să obținem maximum din cele două jocuri. Eu simt că putem să câştigăm ambele meciuri”.

Și selecționerul Cosmin Contra, 43 de ani, a vorbit despre terenul de la Torshavn.  “Avem exemple destule în care naționala României a suferit pe suprafață sintetică. Vom trata cu mare atenție meciul cu Feroe, pentru că este cel mai important. Voi alcătui echipa în funcție de ce voi vedea la antrenamente, nu după suprafața de joc”, a precizat Contra.

Delegația României va pleca joi, la ora 9.50, spre Feroe, urmând ca vineri, de la ora 16.30, să fie programată la Torshavn o conferință de presă, urmată de antrenamentul oficial al tricolorilor.

În acest moment, după 6 meciuri, România ocupă locul 3 în grupa F de calificare la CE 2020, cu 10 puncte. La turneul final organizat în 12 orașe din Europa, printre care și București, se califică primele două echipe din grupă.

Naționala noastră a avut mereu probleme când a jucat pe suprafețe sintetice. Ne-am luat toate măsurile ca la ora jocului să fim pregătiți din toate punctele de vedere” – Cosmin Contra, selecționer România

Și spaniolii au inspectat cu atenție gazonul din Feroe / FOTO: EPA

Mogoș a plâns la convocare

Convocat în premieră la echipa națională, Vasile Mogoș, 26 de ani, a spus că a plans când a primit convocarea.

”E un vis pe care toţi fotbaliștii îl au. Am plâns când am văzut convocarea. Nu îmi place să vorbesc despre mine, eu vorbesc în teren. Mi-a spus frate-miu că jucăm fără fani cu Norvegia şi îmi pare rău, pentru că dacă era toată Arena Naţională plină era al 12-lea om în câmp pentru noi. După mine, şi cu copiii ăia o să fie frumos”, a precizat Mogoș, fundaș la Cremonese (Italia).

Urmărește-ne pe Google News