Sportnews.ro: Cum a debutat acest an competițional pentru tine?
Vlăduț Simionescu: După ce am avut o evoluție bună la Sofia, pot spune că am început cu dreptul. Pentru Grand Prix-ul de la Dusseldorf (n.r. – aflat în curs de desfășurare) sunt pregătit să obțin, de asemenea, un rezultat foarte bun.
Cum stai cu sănătatea?
Am revenit în marile competiții după o accidentare destul de serioasă la genunchi, care m-a ținut departe de competiițile de top aproape un an și jumătate. Când am revenit, recunosc că aveam o oarecare strngere de inimă când intram pe tatami, gândindu-mă să nu forțez prea tare. Dar acum am depășit și acele momente.
Este acest an preolimpic diferit de celelalte de până acum?
Să știți că este. Cu toții vizăm calificarea la Jocurile Olimpice. Asta înseamnă acumulare de cât mai multe puncte. Pentru mine, participarea la Rio ar însemna cea de doua prezență la o ediție a Jocurilor Olimpice.
Ai fixat un obiectiv?
Obiectivul meu este clasarea în primele cinci locuri, dar la cât de motivat sunt acum cred că pot obține și o medalie. Pentru acest vis am făcut multe sactrificii. Am renunțat la Masterul din Educație Fizică și Sport, doar pentru a mă pregăti zi de zi.
Crescut cu filosofia de viață a niponilor
Care este filosofia ta de viață?
Eu am crescut cu filosofia de viață a poporului japonez. Mi-a plăcut cultura lor, modul lor de a gândi, faptul că sunt un popor ordonat, muncitor, disciplinat. Nu am să uit că într-o deplasare făcută în Japonia, am văzut pe stradă trei muncitori lucrând la înlocuirea unei bucăți de mozaic. Erau foarte meticuloși în tot ceea ce făceau. Când eram mic, vecinii care știau că merg la judo mi-au făcut cadou niște cărți despre judo și despre Japonia. De aceea spun că am crescut cu filosofia de viață a acestui popoor.
La ce te gândești atunci când ești pe tatami?
La ambiția și dăruirea de care dau dovadă japonezii în tot ceea ce fac. Îmi spun că trebuie să fiu la fel de bun ca ei.
Ai sparring-partneri valoroși?
Da, am patru băieți cu care mă pregătesc în sală și care îmi sunt de mare ajutor. De curând, mi-am luat și un personal training, pentru că aveam nevoie și de așa ceva. Lucrez foarte bine și cu un nutriționist, mă ajută să ajungă la greutatea optimă.
Care este?
Acum am aproape 143, dar cel mai bine mă simt la 134. În timp, pot ajunge fără probleme la această greutate.
Te antrenezi foarte mult și în sala de forță. Dacă ar fi să facem o comparație cu greutatea unor vagoane de tren, câte kilograme ridici într-un an?
Echivalentul a 15 vagoane de tren!