„Dacă un atlet sau un membru al personalului ar avea o astfel de problemă, nu i-am fi permis să facă parte din delegația echipei noastre. Avem sportivi sub 18 ani și sub 16 ani, așa că această politică este bună pentru protejarea echipei noastre”, a declarat șefa delegației Australiei, Anna Meares.

Acum în vârstă de 29 de ani, Steven van de Velde a fost condamnat la patru ani de închisoare în Marea Britanie în 2016, pentru violarea unei fete de 12 ani în 2014, când avea 19 ani. A executat 13 luni de închisoare.

După eliberare, comitetul olandez a transmis că Van de Velde a îndeplinit toate condițiile pentru a reveni în competiții, iar sportivul a revenit în sportul de performanță în 2017 „după un proces intens supravegheat de profesioniști”.

„Van de Velde îndeplinește acum toate cerințele de calificare pentru Jocurile Olimpice și, prin urmare, face parte din echipă”, a anunțat comitetul olandez.

Federația Internațională de Volei a precizat că nu poate face nimic pentru a opri Olanda să-l trimită pe Van de Velde la Paris după ce echipa de volei pe plajă din care face parte și sportivul de 29 de ani s-a calificat la JO 2024.

Van de Velde, care nu stă în Satul Olimpic și nu are voie să acorde interviuri după meciuri, a declarat despre incidentul din 2014 că reprezintă „cea mai mare greșeală din viața mea”.

„Înțeleg că în perioada premergătoare celui mai mare eveniment sportiv din lume, acest lucru poate atrage atenția presei internaționale. Nu pot da timpul înapoi, așa că va trebui să suport consecințele”, a precizat Van de Velde pe site-ul Federației Olandeze de Volei.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News