Daniel Găvan recunoaşte franc, din startul discuţiei, că lipsurile financiare l-au determinat să plece din ţară în 1999. “Când luam banii, 150 de euro, îmi ajungeau doar să plătesc datoriile. A venit oferta din Austria şi nu puteam refuza. La Innsbruck au fost sezoane când bugetul pe un an depăşea 1.500.000 de euro”, ne-a declarat voleibalistul, care până atunci jucase la Steaua şi în naţionala României.
La noua echipă a primit 1.100 €
Austriecii i-au oferit un salariu de aproape opt ori mai mare, apoi, la fiecare renegociere i-au dat ceva în plus. Azi câştigă foarte bine, dar n-a dezvăluit suma, salariul fiind confidenţial. “Aici am primit de la bun început 1.110 de euro pe lună. E o diferenţă, nu?”, continuă Găvan, care a câştigat între timp de şase ori titlul naţional în Austria, bifând opt prezenţe în Liga Campionilor cu Hypo Tirol Innsbruck.
Calităţile sale i-au determinat pe austrieci să-i propună să joace în naţionala lor, oferindu-i banderola de căpitan, onoare pe care o are şi la echipa de club! “În 2004 m-au întrebat dacă vreau să evoluez în naţionala Austriei. A trebuit să aştept însă doi ani, pentru că aşa cer regulamentele”, povesteşte Daniel Găvan. “Eu tot român sunt, dar mi s-a părut ceva inedit să evoluezi pentru două reprezentative. Aşa am ajuns să-mi realizez şi visul de a juca la un turneu final, Austria organizând Euro în 2011. N-am reuşit să câştigăm nici măcar un set, dar am rămas cu amintirea unui meci cu Serbia la care au asistat 10.000 de fani”, a încheiat Găvan, căruia Hypo Tirol Innsbruck e gata să-i ofere postul de antrenor, când se va retrage.

Îndrăgostit de Innsbruck

Daniel Găvan este îndrăgostit de Innsbruck. “După 21 de ani petrecuţi în Bucureşti, cum să nu-ţi placă aşa o localitate? Din cauza asta nici nu am plecat de la Innsbruck, chiar dacă am avut oferte în fiecare an”, povesteşte voleibalistul, care este căsătorit cu Anca, o româncă, şi are doi copii: Robert (9 ani) şi Luis (4 ani).
Citiţi în Libertatea de mâine povestea altui voleibalist român care a emigrat din cauza lipsei banilor.

Urmărește-ne pe Google News