„Daca Dumnezeu ne-a dat, e normal sa facem bine”
Ionel a explicat si motivul pentru care el si sotia sa au decis astfel: „Sunt multi copii amarati in Romania. Daca noua Dumnezeu ne-a dat, e normal sa incercam sa facem si noi bine”. Altfel, „Ganezul” este mandru de odraslele sale. „Ioana e prima la scoala. inainte de Craciun, amandoi copiii mei au primit diplome de merit. George este in ultimul an la gradinita si va merge la scoala la toamna, intrucat trebuie sa invete limba engleza la perfectie”.
Atacantul lui Wolverhampton a acceptat sa dezvaluie si cum isi educa cei doi copii: „ii mai ard la fundulet cu curelusa. Dar, in general, Ioana si George sunt cuminti si intelegatori. Nu ii las sa faca prostii. Vreau sa fie mereu civilizati si respectuosi. Le explic de cate 10 ori de zi un lucru pana il inteleg. Ioana, George si cei care vor mai veni nu vor fi niciodata copii de bani gata. ii trimit la munca, sa nu se gandeasca ca are tata bani. Vreau ca atunci cand vor fi mari copiii mei sa ma pomeneasca: „Uite ce bine ne-a invatat tata!””.
Ioana a plans cand tatal ei s-a accidentat
Ionel Ganea s-a accidentat la genunchi la 21 iulie, in timpul meciului amical pierdut de Wolves, 1-2, in fata norvegienilor de la Lyn Oslo. „Ganezul'” a fost supus apoi unei interventii chirurgicale, dupa ce medicii au constatat ca atacantul a suferit o ruptura a ligamentelor incrucisate ale genunchiului drept. Pentru a fi sigur ca face tratamentul corect, fotbalistul l-a rugat pe profesorul de cultura fizica Mircea Popa sa stea in Anglia si sa-l ajute pe perioada convalescentei. „Ioana a fost cea mai marcata de ghinionul care s-a abatut asupra mea. Plangea incontinuu, ma intreba ce am patit, statea langa mine non-stop. si nevasta-mea, si dom’ profesor si copiii m-au ingrijit. Ziceai ca sunt gravida, nu alta!”.
Are inima de aur, dar si ambitie
Ionel Ganea nu are numai o inima mare, dar e si un mare ambitios si luptator. La 31 de ani, atacantul nationalei si-a facut timp sa termine liceul la Fagaras, la fara frecventa, notele obtinute la examenul de bacalaureat aducandu-i laudele profesorilor. Firesc, la examenul oral de limba engleza, Ganea a luat nota cea mai mare dintre toti elevii liceului! „Nu o sa joc fotbal pana la 50 de ani si am considerat ca, astfel, o sa fiu mai pregatit in viata care vine dupa ce pui ghetele in cui! Nu e nici o rusine sa inveti! Indiferent de varsta”, a explicat Ionel.
Procedura de adoptie
Procedura de adoptie nu este tocmai simpla. in linii mari, aceasta presupune urmatoarele etape:
* prezenta viitorilor parinti la serviciul pentru adoptii din cadrul Directiei Generale pentru Protectia Copilului unde se pot obtine toate informatiile necesare;
* consultarea unui psiholog-referent al Directiei pe probleme de adoptie;
* atestarea familiei ca fiind apta pentru adoptie;
* atestarea se obtine dupa prezentarea de catre parintii respectivi a unor garantii morale si financiare pentru cresterea copilului si dupa o ancheta sociala (conditii optime pentru cresterea copilului, confort la domiciliu: casa, cate camere etc).
* intocmirea dosarului de adoptie care trebuie sa cuprinda, intre altele, si certificatele de sanatate psiho-somatica ale parintilor;
* dupa procedura de atestare, dosarul este inaintat la Directia Generala pentru Protectia Copilului, care va decide incredintarea copilului in vederea adoptiei; in prealabil, copilul a fost vizitat de viitorii parinti, a stat cateva zile cu acestia etc;
* in teorie, copilul este ales de Comisie pentru familia respectiva in functie de datele de atestare; in general, insa, familia este cea care isi alege copilul;
* urmeaza incredintarea copilului in vederea adoptiei (pe o perioada de trei luni);
* decizia finala (in interval de sase luni);
* monitorizarea (pe o perioada de doi ani, de la data deciziei finale).
Nota: De la data de 1 ianuarie, Legea adoptiei s-a modificat, dar, in linii mari, procedurile de pregatire a dosarului sunt aceleasi.