Timişorenii au tot clamat înaintea meciului cu Dina­mo că ei ar fi fost liderii în­trecerii interne dacă n-ar fi fost penalizaţi cu şase punc­te, iar matematica era de par­tea lor. Numai că, ex­celenţi la teorie, bănă­ţenii au picat fără dubii proba practică. Când în sfârşit a sosit clipa să le demonstre­ze adversarilor pe ga­zon cine e mai bun, elevii lui Duşan Uhrin jr s-au pierdut complet. E drept, au avut şi ceva ghi­nion, pentru că Gigel Bucur (16) sau Ar­ti­om Karamian (25) au iro­sit ocazii i­men­se, care ar fi anulat au­togolul slovacului Bre­zinsky (12).  De cea­­lal­tă par­te, Dina­mo a dovedit un ci­nism rafinat pâ­nă la perfecţiune, pedep­sind aproa­pe fiecare bâlbâială defensivă a gazdelor.

Boştină şi Ropotan au fost eliminaţi

Dănciulescu (53) şi An­drei Cristea (69) au profitat din plin de de­gringolada ce pusese stă­­­pânire pe apărătorii timişoreni şi au făcut ca tabela să indice la final un scor de neprezen­tare, extrem de dureros pentru orgoliul Bana­tu­lui. Dinamo a terminat partida în nouă jucători, pentru că Boştină şi Ro­potan au fost eliminaţi într-un interval de patru minute (86 şi 90), dar gaz­de­le se resemnaseră deja. Ele­­­­vii lui Uhrin su­feră pri­ma înfrângere pe teren propriu în acest se­zon, iar bu­cu­reştenii pleacă ne­învinşi din Banat pentru al 11-lea an consecutiv. Un bilanţ care hră­neşte din plin com­plexul de su­perio­ritate al dinamoviş­tilor în fa­ţa ri­valilor lor bănăţeni.

Iancu i-a numărat neuronii lui Turcu

Pentru că Vasile Turcu (foto) afirmase că Ma­rian Iancu nu ar mai trebui să vorbească despre meci după ce a anunţat că se retrage din fotbal, finanţatorul lui FC Ti­mi­şoara i-a replicat acid di­namo­vis­tului: „La cantitatea de neuroni pe care o are dânsul, îi dau o veste: am funcţia pe care o deţine şeful lui de la Dinamo, Nicolae Badea”.

Fanii dinamovişti, puşi pe harţă

Suporterii bucureştenilor şi-au dat iar în petic. După au­to­golul lui Brezinsky, ei au aruncat spre teren cu o petardă, un minut mai târ­ziu au afişat un banner pe care scria „Zambon e beton”, spre furia fanilor gazdelor, iar ulterior au trimis o torţă spre un sector ocupat de susţinătorii Timişoarei.

Urmărește-ne pe Google News