Vorbeşte «limbajul arbitrilor»

Cum turcul nu vorbeşte decât limba natală şi engleza, iar responsabilii judeţeni şi arbitrii argeşeni se descurcă în română şi în puţină engleză, la şedinţele tehnice de dinainte de meciuri se ivesc probleme. Însă acestea se reglementează când se iese pe teren. “În timpul meciului nu prea ai ce să vorbeşti. Fanionul e fanion, fluierul e fluier, limbajul îl ştim toţi. Cagri nu arbitrează rău”, a spus centralul Ştefan Toboşaru, colegul de brigadă al lui Cagri, pentru curier.ro.

A fost reprofilat ca tuşier

Turcul Cagri Duygu a debutat ca tuşier la meciul AS Valea Ursului – Unirea Costeşti, din optimile Cupei României, faza pe judeţ, prima echipă calificându- se în faza superioară a competiţiei, în urma penalty-urilor, scor 5-4. “Sunt arbitru din 2008, iar în Turcia oficiez la meciuri din Liga a IV-a. Acasă sunt central, dar aici am fost delegat ca tuşier. La noi aveam un barem de echivalent cu 150 de lei pe meci, iar aici e de 45 de lei. Nu arbitrez însă pentru bani”, ne-a spus Cagri.

Probleme şi la ei

Nu numai în România sunt scandaluri în arbitraj. Anul acesta, Turcia, ţara de unde vine Duygu, a fost zguduită de un imens scandal privind corupţia din fotbal. Sute de preşedinţi de club, membri ai staffurilor tehnice şi administrative, arbitri, jucători, oficiali ai federaţiei, impresari şi jurnalişti au fost audiaţi sau arestaţi, deoarece ar fi fost implicaţi în meciuri aranjate şi s-ar fi dedat la acte de corupţie. În acest caz au fost implicaţi oficiali sau apropiaţi ai campioanei din sezonul trecut, Fenerbahce, ai vicecampioanei Trabzonspor şi ai câştigătoarei Cupei Turciei, Beşiktaş.
foto: www.curier.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News