Zoltan s-a născut la Timişoara. La Revoluţie avea trei ani, dar spune că îşi aminteşte de focurile de armă trase şi de faptul că tatăl său l-a acoperit cu trupul, pe podeaua apartamentului, pentru a-l proteja de gloanţe: “Puteam să mor atunci, dar am avut noroc!”.
Familia lui a emigrat în SUA în 1997, când a câştigat la Loteria Vizelor. La început, Mesko s-a descurcat greu, vânzând la piaţă haine, iar tatăl său, Mihai, câştiga ceva bani ca jucător profesionist de bowling. La 12 ani, Zoltan a început să joace soccer (fotbal european), dar s-a reprofilat pe fotbal american, după ce un antrenor din şcoala generală l-a recrutat datorită şutului său puternic: “M-a văzut când am spart becurile nocturnei cu mingea”, spune Zoltan.

Marele meci, duminica viitoare

A urmat liceul din Twinsburg şi a primit bursă la Universitatea din Michigan, unde a evoluat pentru echipa Wolverines. A trecut la profesionişti în 2010, după ce a fost luat de una dintre cele mai puternice echipe din NFL, New England Patriots, din Massachusetts, care-i oferă un salariu de 350.000 $ pe an. Cu noua lui echipă, Mesko a învins Baltimore Ravens, în finala American Football Conference şi va juca pentru titlu cu New York Giants, duminica viitoare, la Indianapolis.
 

Urmărește-ne pe Google News