Libertatea.ro iti prezinta al doilea episod Bătranete haine grele. Ce n-as da sa scap de ele. De această dată personajele principale vor fi doamnele care în tinereţea lor au sucit minţile multor bărbaţi. Chiar dacă astăzi au ajuns la o vârsta respectabilă, unele dintre ele nu şi-au pierdut şarmul.
Născută acum 76 de ani, Sofia Scicolone, alias Sophia Loren a fost una dintre cele mai cunoscute actriţe de film din istoria cinematografiei italiene. Ea a reuşit să se impună repede în lumea buna a Italiei datorită frumuseţii sale fizice. Sophia Loren a câştigat premiul Miss Italia în anul 1950.
Helen Mirren este o cunoscută actriţă britanică de film. Ea a atins apogeul carierei în 2007, atunci când a primit premiul Oscar pentru rolul din „The Queen”, în care a interpretat-o pe Regina Elisabeta a Angliei. Helen este foarte iubită la Hollywood pentru modestia de care a dat dovadă.
Elizabeth Taylor este considerată ca fiind „ultimul star al Hollywoodului de altadata”. Câstigatoare în doua rânduri a premiului Oscar, Elizabeth a jucat în peste 40 de filme. Ajuns la vârsta de 78 de ani, actriţa nu stă prea bine cu sănătatea, ea fiind ţintuită într-un scaun cu rotile. Pe lânga deja obisnuitele probleme cu spatele, Elizabeth suferă de cancer de piele şi a suferit şi un atac cerebral.
Ajunsă la 67 de ani, Margareta Pâslaru este o cunoscută cântareaţă de muzică uşoară şi actriţă. În anii ’60-’70, Margareta era considerată o supervedeta. Artista se caracteriza: „Dacă e să accept denumirea de vedetă, apoi înteleg prin ea muncă, seriozitate, pasiune, perseverenţă, tot ceea ce face ca prin comportament artistic să dobândeşti aprecierea unanimă”.
Născută în urma cu 52 de ani, pe Sharon Stone trecerea timpului nu a schimbat-o foarte mult. Sharon a abandonat devreme scoala pentru a deveni fotomodel, lucru pe care l-a şi reuşit. Ulterior, Sharon s-a dedicat cinematografiei şi printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără: „Basic instinct”, „The quick and the death” sau „Dirty tricks”.
Irina Petrescu este o actrita româna de teatru si film. Ajunsă astăzi la 68 de ani, Irina Petrescu a fost una dintre cele mai frumoase actriţe ale anilor ’60-’70. Absolventa a Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti, promoţia 1963, Irina Petrescu a jucat o bună perioadă de timp şi pe scena teatrulul românesc.
Stela Popescu este cu siguranta una dintre cele mai iubite actriţe de pe scena româneasca. Născută în 1935 la Bălţi, în Basarabia „doamna Teatrului de Revistă” a reuşit să se menţină în topul celor mai iubiti actori ai scenei românesti timp de mai bine de jumatate de veac. Împreună cu Alexandru Arşinel a dat naştere în urmă cu peste 30 de ani unuia dintre cel mai cunoscute cupluri de umorişti din România.
Goldie Hawn este o actriţă americană de film şi moderatoare de televiziune. Goldie s-a născut pe 21 noiembrie 1945 în capitala SUA, iar la 19 ani s-a înscris la o şcoală de balet, lucrând pentru mai mulţi ani ca dansatoare profesionistă. A debutat în anul 1969 în filmul „Cactus flower”. Goldie a fost măritată cu Gus Trikonis şi cu Bill Hudson, cu acesta din urmă având şi doi copii. Ea a mai are un copil cu Kurt Russel.
Michelle Pfeiffer era recunoscută ca fiind în anii ’80 una dintre cele mai frumoase actriţe de la Hollywood. A debutat în 1980, dar apogelul l-a atins în anul 1983, odată cu rolul din „Scarface”. Americanca a apărut pe coperta revistei People din anul 1990, când redactorii magazinului au alcătuit un top al celor mai frumoşi 50 de oameni de pe Glob. Luna viitoare, actriţa va împlini 52 de ani.
Angela Similea a bucurat inima românilor în anii ’70-’80 cu şlagărele sale. Primul succes îl obţine odată cu premiul II de la Festivalul Internaţional „Cerbul de aur”, din 1970 când a obţinut primul – Cerbul de Argint. Melodia „Să mori de dragoste rănită”, compusă de Marcel Dragomir a fost declarată „Melodia secolului al XX-lea” de către public, cu ocazia galei organizate de TVR 2, în 2000.
Citeşte şi: „Bătrâneţe haine grele. Ce n-aş da să scap de ele (prima parte)”
Foto: EPA, Hepta, NorthFoto, Mediafax, Arhiva Libertatea