Dacă în urmă cu 20 de ani se discuta despre faptul că un copil suferă de cancer, nimănui nu-i venea să creadă şi considera că totul e o glumă. Ei bine, azi, secţiile de oncologie din toată lumea, inclusiv din România, sunt pline de copii afectaţi de această maladie, necruţătoare în cele mai multe cazuri! Pe lângă poluare, care a ajuns la cote inimaginabile, medicii ne avertizează că alimentaţia cu E-uri este un alt factor care produce această boală odioasă. Libertatea vă prezintă care sunt alimentele interzise copiilor.
Mâncarea făcută «la minut» abundă în E-uri
Fără îndoială, alimentaţia de tip fast-food este cea mai nocivă pentru sănătatea copiilor, pentru că este plină de E-uri. Conţine carne procesată, brânză topită sau produse cu coloranţi şi conservanţi, precum muştarul sau maioneza. Bineînţeles că este foarte gustoasă, iar micuţii sunt greu de oprit atunci când vine vorba de asemenea produse. Consumul lor trebuie însă limitat cât se poate de mult.
Cât mai puţine sucuri şi dulciuri
Nu toate dulciurile şi sucurile sunt periculoase. Dacă aţi învăţat să citiţi etichetele, veţi putea alege acele produse care nu sunt nocive pentru copiii voştri. În general, băuturile de tip cola sau cu diferite arome de citrice sunt deosebit de proaste şi trebuie reduse din alimentaţia micuţilor. Cele mai bune dulciuri sunt cele făcute în casă, în rest, cumpăraţi, citind eticheta, doar prăjituri sau biscuiţi care nu conţin E-uri.
Mezelurile provoacă obezitate
“Copiii de peste trei ani sunt înnebuniţi după carnea procesată, adică după mezeluri de toate felurile. Au un gust foarte bun şi este normal să fie atraşi de aceste produse. Din nefericire, este o crimă să le dăm micuţilor să mănânce în exces salam sau alte mezeluri, dar şi consumul acestor alimente de către femeile gravide”, ne-a declarat profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. Potrivit acestuia, carnea procesată conţine numeroase E-uri, conservanţi sau coloranţi care pot provoca multe boli, de la obezitate până la cancer!
Chipsurile, cele mai proaste invenţii
Anul trecut, Guvernul a luat decizia de a elimina din şcolile româneşti acele buticuri pline cu tot felul de produse alimentare, care mai de care mai proaste. Dintre acestea, preferatele copiilor, chipsurile, reprezintă, conform specialiştilor, cele mai proaste invenţii alimentare. Sunt pline de conservanţi şi de coloranţi, care, aşa cum v-am explicat în pagina II a suplimentului, provoacă nenumărate boli.
Fără margarină şi fără brânză topită
Aceste două produse ar trebui excluse din meniul copiilor! Din păcate, foarte multe mame pregătesc pacheţelele de şcoală pentru micuţi cu aceste alimente, la care mai adaugă şi mezeluri. Sunt pline de E-uri şi de grăsimi hidrogenate care duc, în foarte multe cazuri, la apariţia a numeroase boli.