”Nu știu exact ce se întâmplă. Eu nu sunt de acord ca echipele care intră în insolvență să joace în Liga 1. Nu e normal. Sunt datorii foarte mari, nu cred că e normal să apară un proces și să se șteargă cu buretele banii pentru care am muncit. Am rămas perplex. Mi-am sunat avocata și mi-a zis că se va judeca acel proces pe 9 februarie. E tragic dacă firma care cere intrarea în insolvență a Astrei îi aparține tot domnului Niculae. Nu cred că se va ajunge la așa ceva. Noi avem de luat 1,2 milioane de euro, nu cred că poți intra așa ușor în insolvență, mai ales când ai și bani de luat”, a spus, siderat, Șumi.
UPDATE 14.50. „Am primit o notificare de la această firmă. Notificări mai avem, pentru că noi am avut datorii, nu numai la această firmă, însă avem partea de contabilitate şi partea juridică care controlează toate problemele astea şi societatea nu a fost niciodată în pericol de a intra în insolvenţă. M-a bufnit râsul pentru că ştiu că este o firmă de-a noastră. Ştiu că este firma din cadrul grupului nostru. Probabil că se impunea la rândul lor să facă aceste adrese, de notificări. Datoriile sunt controlabile, pentru că au venit bani din participările noastre la Liga Europa. O parte s-au dat la bugetul statului şi o parte la contractele jucătorilor”, a declarat președintele Comitetului Director Petre Buduru, la Dolce Sport.
––––
În timp ce Budescu, Alibec sau De Amorim se simt subevaluaţi de ofertele primite de la arabi sau de la Gigi Becali, echipa lor ar putea intra în insolvență, anunță supervizor.ro! Pe 9 februarie 2016, Tribunalul Giurgiu trebuie să analizeze cererea de deschidere a insolvenței împotriva clubului Astra Giurgiu. Cererea e depusă de firma de pază WATCH&CATCH SECURITY SRL Bucureşti (CUI: 22259457) la data de 28 decembrie 2015! Firma aparține patronului Ioan Niculae, aflat acum în pușcărie!
ASOCIAŢIA SPORTIVĂ FC ASTRA (CUI: 16739566), entitatea juridică prin intermediul căreia îşi desfăşoară activitatea clubul de fotval, lider în Liga I, este plină de datorii şi a ajuns într-o situaţie dezastruoasă, mai ales după ce finanţatorul Ioan Niculae (61 de ani) a fost condamnat la închisoare cu executare. Cererea depusă de WATCH&CATCH SECURITY SRL Bucureşti demonstrează gravele probleme financiare de la Astra, dar această solicitare este extrem de curioasă pentru că… firma este deţinută de Ioan Niculae. Mai exact acesta are 80% din capitalul social, în timp ce Toma-Mihai-Ionuţ IORDACHE deţine diferenţa şi funcţia de administrator special.
Firma de pază este în insolvenţă din iulie 2015, cu datorii totale de 33,67 milioane lei, din care 20,98 milioane lei la bugetele de stat. Pe lângă faptul că firmele în insolvenţă sunt obligate să facă tot posibilul pentru recuperarea creanţelor pe care le deţin, în cazul societăţii WATCH&CATCH SECURITY SRL există o situaţie specială, care ar putea justifica şi altfel cererea de insolvenţă împotriva Astra.
Mai exact, la deschiderea procedurii, practicianul în insolvenţă SP TĂNASĂ ŞI ASOCIAŢII SPRL (Constantin TĂNASĂ) a fost numit administrator judiciar provizoriu. La prima şedinţă a Adunării Creditorilor (din 21 septembrie 2015), acesta a propus/solicitat un onorariu de 6.000 lei/lună, plus 3% din sumele distribuite creditorilor (în perioada de reorganizare). Fiscul, care are majoritatea la masa credală (şi la vot), “i-a dat cu flit” lui TĂNASĂ, precizând că “nu confirmă administratorul desemnat provizoriu de instanţă şi onorariul solicitat de acesta, urmând a comunica un punct de vedere în acest sens ulterior efectuării procedurii de selecţie conform dispoziţiilor OPANAF nr.1451/2015′.
Nici în BPI şi nici pe portalul instanţelor de judecată nu a fost publicată vreo menţiune legată de numirea unui nou administrator judiciar, deşi a existat un termen de judecată pe 12 noiembrie 2015, ceea ce înseamnă că atribuţiile sunt îndeplinite în continuare de SP TĂNASĂ ŞI ASOCIAŢII SPRL. Şi pentru că este preocupat de binele societăţii în insolvenţă, administratorul judiciar a depus o cerere de insolvenţă împotriva debitoarei ASTRA GIURGIU?!
Portalul instanţelor de judecată nu menţionează cine a depus cererea în numele creditoarei, dar normal ar fi fost să o depună administratorul judiciar. Oricum ar fi, instanţa va trebui să se pronunţe pe 9 februarie 2016, dar există destule tertipuri care pot conduce la amânarea sentinţei, deşi situaţia actuală a asociaţiei este clar de insolvenţă.
Fotbaliştii sunt în întârzieri nedefinite cu plata drepturilor, Iar Fiscul “stă călare” pe conturile asociaţiei, Judecătoria Giurgiu respingând pe 18 decembrie 2015 cererea de suspendare provizorie a executării silite (Dosar 16640/236/2015).
Sunt şi alte dosare pe rolul instanţelor: 8479/236/2015 şi 15020/236/2015, deschise şi soluţionate la Judecătoria Giurgiu, prin care ASTRA este obligată să achite 39.591,41 lei + 14.040,62 lei + “penalităţi de întârziere în cuantum de 0,15% pe zi de întârziere de la scadenţa fiecărei facturi şi până la plata efectivă a debitului” societăţii TOI TOI & DIXI SRL, care se ocupă de închirierea toaletelor ecologice.
Trăgând linie, rezultă că ASTRA GIURGIU nu îşi plăteşte jucătorii (probabil nici ceilalţi angajaţi), obligaţiile la stat, toaletele ecologice, Salvarea, firma de pază…
Care este stadiul negocierilor din Budescu și Steaua, AICI.
Când iese Ioan Niculae din pușcărie. Detalii, AICI.
Patronul are sechestru pe avere. AICI, detalii.