Berea e una dintre cele mai vechi bauturi din lume – arheologii sustin ca grecii si egiptenii o beau inca din antichitate, la fel preotesele din Babilonia, cu 6.000 de ani inaintea erei noastre.
Procesul de fabricare a berii este unul complex, ce include fermentarea. Iar produsul final poate contine, in functie de metoda de preparare, vitaminele B, magneziu, seleniu si fosfor in cantitati semnificative. Datorita proprietatii sale nutritive, berea este poreclita de unii ‘paine lichida’.
In doze mici, aceasta bautura poate avea efect antistres. De asemenea, unii cercetatori sustin ca berea fara alcool protejeaza impotriva cancerului si bolilor cardiovasculare, dar acest lucru nu a fost inca dovedit de studii ori teste recunoscute de comunitatea oamenilor de stiinta.
Retineti totusi ca berea, ca orice alta bautura alcoolica, nu trebuie consumata in cantitati mari. Cei care si-au facut un obicei in a consuma in fiecare zi bere sunt predispusi la obezitate. In plus, exista riscul dezvoltarii unor afectiuni, precum ciroza hepatica si pancreatita.
Lawrence Chukwudi Nwabudike
Medic dermatolog, acupunctor si homeopat
Inainte de a urma sfaturile de mai sus, consultati-va medicul de familie. Amanunte legate de subiectul abordat de doctor Nwabudike obtineti la cabinetul acestuia – Bucuresti, bd. Decebal nr. 1, bl. H2, sc. 2, ap. 45, tel. 031.105.72.66, 021.322.66.99, sau 0752.304.536. Ne puteti scrie despre subiectele care va intereseaza pe adresa: bd. Dimitrie Pompeiu nr. 6, sector 2, Bucuresti