În tentativa de a se salva de la retrogradare, Petrolul a schimbat antrenorul, instalându-l marți pe Constantin Schumacher (39 de ani) în locul lui Mihai Stoichiță, și și-a primenit și lotul. Între fotbaliștii aduși pentru îndeplinirea obiectivului e și mijlocașul de bandă francez Benoit Lesoimier (32 de ani), jucător trecut pe la Caen, Clermont, Troyes, Brest și Ajaccio. Vă dezvăluim, în cele ce urmează hobby-ul fotbalistului cu 99 de meciuri în Ligue 1.
Lesoimier e cel mai experimentat jucător dintre cei veniți la Ploiești în această iarnă. Mijlocaș stânga, dar care poate evolua și pe banda dreaptă, Benoit a fost adus liber de contract, ultima dată evoluând la Ajaccio, fosta echipă a lui Adrian Mutu. El a bifat 99 de meciuri în Ligue 1, la Caen și la Brest, și a a marcat chiar împotriva lui PSG, 2-5 în Cupa Franței.
Francezul, care a ajuns deja la Ploiești, pentru a nu rata reunirea de miercuri a lotului, mărturisește că s-a născut cu icoana lui Ronaldo, brazilianul, ”cel mai mare fotbalist din istorie”, deasupra capului. Tatăl micuței Agathe, Benoit spune că are ”mici probleme” cu Pauline, soția lui, din cauza unui hobby ”costisitor”.
„Dacă nu aș fi fost fotbalist, aș fi fost în sulky, ca dirver!”
„Dacă nu aș fi fost fotbalist, aș fi fost în sulky, ca driver!”, dezvăluie jucătorul din Carentan, așezare nu foarte departe de celebrele hipodromuri normande de la Deauville, Cabourg sau Caen. ”M-am dus la curse de cai de la cinci ani, cu tatăl meu, Alain. La Cabourg, săptămână de săptămână. De-a lungul timpului, am învățat să apreciez acest animal, calul! Vacanțele mi le petreceam la herghelie, în padocuri! Am visat să am într-o zi un cal al meu!”, adaugă el.
De la cinci ani pe hipodrom. Și-a luat primul cal în 2009. La prima cursă, a fost pe 5!
Fotbalistul detaliază: ”În 2009, lucrurile au devenit serioase și mi s-a îndeplinit visul. Am un prieten, driver celebru, Gilles Delacour, care mi-a vândut o iapă de trei ani, Talara d’Occagnes. Am devenit proprietarul calului și a așa am început povestea”. Chiar cu Lesoimier în sulky, calul a debutat în forță, pe hipodrimul de la Argentan, terminând prima cursă pe locul 5! „Sunt unul dintre puținii proprietarii cu intrare de asemenea succes!”, se mândrește.
”În hipism, plăcerea este imensă. Formarea unui cal este, în linii mari, ca formarea unui junior în fotbal. Apoi, în timpul curselor, când calul intră pe linia de final, vine peste tine un val de adrenalină… E fenomenală emoția… E nevoie de curaj!”, radiografiază el senzațiile.
Va fugi pe hipodromul din Ploiești, dacă acesta va fi gata, iar echipa se va salva!
„Nu pariez foarte mult, eu prefer să mă uit la antrenamente, la curse. Uite, dacă Petrolul scapă de retrogradare, aș alerga și pe hipodromul din Ploiești, am văzut că se modernizează și va fi gata în primăvară! Doar să găsesc concurență ca lumea!”, își propune, curajos, Benoit.
După ce se va lăsa de fotbal, Benoit are o mare dorință: „Vreau să-mi duc mânjii la reuniunile de la Vincennes, o adevărată Mecca a cailor de trap. Și, de ce nu, să fiu eu în sulky”.
Cel mai scump cal din lume: 50.000.000 $. Ferguson, Rooney, Owen sau Deschamps, printre proprietarii ”grei”
În acest an, caii lui Lesoimier au participat la 35 de curse, câștigând trei. Caii au născut mari pasiuni în lumea fotbalului. Scoțianul Alex Ferguson, fostul manager de la Manchester United, Michael Owen, fostul golgheter al Albionului, actualul star al englezilor, Wayne Rooney, Didier Deschamps, selecționerul Franței, sunt pasionați de hipism. 50.000.000 $ costă cel mai scump cal de curse din lume! Îl cheamă „Faraonul American” și a ajuns la cota incredibilă după ce a cucerit Tripla Coronă – a câștigat cele mai tari trei întreceri în cursele de cai și a doborât un record vechi de 37 de ani! ”Faraonul” l-a îmbogățit pe propietarul său: i-a adus 3.000.000 $ din marile curse câștigate în 2015.
250 de arene de trap și de galop în Franța. La noi: doar hipodromul de la Ploiești
În Franța, cursele de cai sunt o adevărată religie și există o adevărată industrie a turfului. Sunt circa 250 de arene de trap și de galop. Pe nisip, pe gazon, pe suprafață de iarbă sintetică sau pe zgură neagră! Competițiile rulează ore-n șir la TV, în direct, pe canale speciale. Ziarele de hipism prezintă zeci de pagini cu rezultate și cu date statistice. Sunt peste 50.000 de driveri cu legitimație! Caii aleargă pe hipodromuri celebre, la Paris, Vincennes, Cabourg, Deauville, Caen, Cabourg (foto) sau Bernay. La noi, hipodromul de la Ploiești, unde s-a organizat prima cursă de trap în 1961, va fi activ, dacă va fi, în variantă modernizată în primăvară! Cursele s-au mutat, temporar, la Mangalia. În acest moment mai sunt 60 de cai de trap în România. Recent, un trăpaș de trei ani, care a învins în ultimul derby de trap, a fost vândut cu 4.000 de euro.
Ce jucători a mai transferat Petrolul
În criză de puncte, Petrolul caută salvarea pe piața transferurilor. Michele Paolucci (25 de ani/ Latina, Serie B, atacant italian), Janko Pacar (25 de ani/ Servette Geneva, atacant elvețian de origine croată) și Constantin Mișelăricu (26 de ani/ Viitorul, fundaș central) fuseseră rezolvați înaintea Sărbătorilor.
A venit cu coleg cu Nasri și Flamini
După Revelion, în afara lui Benoit Lesoimier, a mai venit Fabrice Begeorgi, un fundaș stânga de 28 de ani. Produs al academiei lui Marseille, unde a fost coleg cu Nasri sau Yahiaoui, Begeorgi are 12 meciuri în Ligue 1 pentru Ajaccio (l-a prins și pe Adi Mutu în Corsica), evoluând și în Ligue 2 sau în divizia a doua germană, la Koblenz.
De asemenea, la reunirea de miercuri va veni și Romain Inez, un fundaș central de 27 de ani, care a evoluat ultima dată la Botev Plovdiv, Bulgaria, dar care are prezențe în Ligue 1, evoluând 20 de meciuri pentru Caen, în sezonul 2010-2011. Inez era liber de contract.
În fine, Ludovic Guerriero, 1,77 m, un mijlocaș central defensiv, polivalent (poate evolua și stoper, și mijlocaș lateral) agresiv, supranumit ”Pitbull”, dar care deține și calități tehnice, șut violent și precis, a semnat cu Petrolul. El e produs al clubului Nancy, pentru care a evoluat până în 2008, când s-a transferat la Ajaccio. Mijlocasul a reușit opt goluri în 221 de meciuri în liga secundă franceză. Ludovic a mai trecut pe la Metz, unde a fost căpitanul echipei, Chateauroux și Laval. El a strâns și opt prezențe în prima liga franceză, în sezonul 2007-2008, când evolua la Nancy.
Până una alta, Petrolul lui Constantin Schumacher trebuie să și rezilieze contracte pentru a putea înregistra la LPF noile transferuri. Un lot de Liga I trebuie să aibă 25 de jucători. Momentan, doar Vlad Rusu a plecat de la ”lupi”.